Αθώες πρώην υπάλληλοι εφορίας που κατηγορούνταν για απιστία

Πρώτη Δημοσίευση: 13/03/2018 19:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2018 19:15
Αθώωση αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για τις δύο πρώην υπαλλήλους της εφορίας Καλαμάτας, οι οποίες είχαν κατηγορηθεί για απιστία στην Υπηρεσία.
Η υπόθεση αφορούσε πολύ υψηλά πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ελαιουργική εταιρεία της Τριφυλίας και σύμφωνα με τις δύο πρώην υπαλλήλους δε μειώθηκαν ηθελημένα, αλλά από λάθος, διότι έγινε δύο φορές η μετατροπή από δραχμές σε ευρώ, καθώς το 2002 ήταν η χρονιά που η Ελλάδα πέρασε στο καινούργιο νόμισμα.
Όπως είχε καταθέσει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η τότε οικονομική επιθεωρήτρια, τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί στην εταιρεία από την ειδική υπηρεσία του υπουργείου που έδρευε τότε στην Πάτρα και η εφορία Κυπαρισσίας έπρεπε να προχωρήσει στη βεβαίωσή τους. Όπως ανακαλύφθηκε στη συνέχεια και αφού είχε γίνει η συγχώνευση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας με αυτή της Καλαμάτας, έγινε λανθασμένη ταμειακή βεβαίωση. Τα ποσά που είχαν καταλογισθεί από την Πάτρα ανέρχονταν σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ και, όπως είπε η επιθεωρήτρια, οι κατηγορούμενες έπρεπε να επιβεβαιώσουν σε ποιο νόμισμα είχε γίνει ο καταλογισμός πριν κάνουν τη μετατροπή.
Πάντως, η εισαγγελέας λίγο πριν την αθώωσή τους είχε προτείνει την ενοχή τους, αποδίδοντάς μάλιστα στις κατηγορούμενες και δόλο.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις