Αισιοδοξία στο… μεσσηνιακό στρατόπεδο της Φ. Γεννηματά

Πρώτη Δημοσίευση: 01/11/2017 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/11/2017 11:40
Εν αναμονή της επίσκεψης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφης Γεννηματά, στην Καλαμάτα, η τελευταία πήρε προχθές μέρος στην πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά.
Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν το όραμά τους για το νέο φορέα, τη στάση τους στο ενδεχόμενο συνεργασιών με ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., καθώς και την άποψή τους μεταξύ άλλων για τον εκλογικό νόμο, με τους περισσότερους να τάσσονται κατά της απλής αναλογικής.
«Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι ότι πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες. Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Οι ανισότητες που μας κληροδότησε η κρίση δεν μπορεί να γίνουν κληρονομιά στα παιδιά μας, είπε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα», η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Δεν αποφασίζω ερήμην του», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση για αν θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα.
Προτεραιότητές μου η αξιοπιστία και η αλλαγή της συμφωνίας όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, που πρέπει να πάνε στο 2%, την αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.
Η δεύτερη προγραμματισμένη τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και πάλι στην ΕΡΤ.
Πάντως, από την προχθεσινή τηλεμαχία, φωτιές άναψε η συμφωνία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για τη μη διάλυση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Ραγκούσης έβαλλαν κατά των δύο πολιτικών αρχηγών, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανταπαντά με αιχμές κατά του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη, που δήλωσε ότι «οι δύο αρχηγοί πήραν την απόφαση να μην ενοποιηθούν οι δύο Κ.Ο ερήμην των υπολοίπων υποψηφίων».
Σε κάθε περίπτωση να σημειώσομε ότι ο πυρήνας υποστήριξης της υποψηφιότητας Γεννηματά στη Μεσσηνία φαίνεται αρκετά αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, στις τελευταίες εκλογές για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γεννηματά έλαβε στο νομό μας το 54% των ψήφων.
 
Επιμέλεια: Αντώνης ΠετρόγιαννηςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις