Αιχμές Παπακωνσταντίνου κατά Βενιζέλου μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ

Πρώτη Δημοσίευση: 28/12/2012 21:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/12/2012 21:30

Με μία αιχμηρή δήλωση σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις εξελίξεις σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και ιδιαίτερα την ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ.

«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της 'λίστας Λαγκάρντ' σε εμένα προσωπικά. Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου. Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη 'λίστα Λαγκάρντ' από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το κόμμα, σημειώνοντας ότι «προκύπτει προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD».

«Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών» προσέθετε η ανακοίνωση που συνόδευε τη γνωστοποίηση της διαγραφής του κ. Παπακωνσταντίνου από το κόμμα.

Πριν από τις ανακοινώσεις τις Ιπποκράτους, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνιζε ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει, ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση». Δήλωνε δε κατηγορηματικά ότι «καμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα» και «καμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσέθετε δε ότι «εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις