Ακριβά πλήρωσε αλλοδαπή τη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα ομοεθνούς της

Πρώτη Δημοσίευση: 22/05/2019 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/05/2019 09:06
Την επιείκειά του έδειξε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε μια 37χρονη υπήκοο Ερυθραίας, η οποία κατοικεί στην Ελβετία και έχει καταδικασθεί για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό.
Πρωτόδικα η 37χρονη ερήμην είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών και 9 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 51.500 ευρώ. Όταν, όμως, εντοπίσθηκε πέρυσι συνελήφθη και πήγε φυλακή, με την ίδια να δηλώνει χθες πως θεωρούσε πως είχε λήξει αυτή η υπόθεση. Έχοντας τρία παιδιά στην Ελβετία και ως μονογονεϊκή οικογένεια, ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, προκειμένου να πάει να τα πάρει, καθώς βρίσκονται σε ιδρύματα. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απόπειρα απλής διευκόλυνσης εξόδου, για ψευδή αναφορά και χρήση εγγράφου για τρίτο πρόσωπο και την καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 4 μηνών με 3ετή αναστολή και μπορεί πλέον να επιστρέψει στην Ελβετία.
 
Ήθελε να τη βοηθήσει
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας, τον Οκτώβριο του 2017 στο αεροδρόμιο Καλαμάτας εμφανίσθηκε η 37χρονη μαζί με μια άλλη γυναίκα, την οποία παρουσίασε ως κόρη της. Κατά τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριο ανήκε πράγματι στην κόρη της, αλλά το πρόσωπο ήταν άλλη γυναίκα.
Η 37χρονη στην απολογία της είπε πως ήταν ξαδέλφη της, η οποία είχε έρθει παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία και της ζήτησε να τη βοηθήσει για να πάει στη Γερμανία.
Αυτή, όπως είπε, έκανε το λάθος να δεχτεί να τη βοηθήσει και έτσι βρέθηκε μπλεγμένη.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις