Αλέξης Χαρίτσης: «Να μας απαντήσει η κυβέρνηση τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο Παπαφλέσσα»

Πρώτη Δημοσίευση: 02/10/2019 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2019 13:16
Ερώτηση σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για το στρατόπεδο Καλαμάτας-9ο Σύνταγμα Πεζικού κατέθεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Στην ερώτησή του, ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι «η συζήτηση για την αναδιοργάνωση των στρατιωτικών υπηρεσιών στο Νομό Μεσσηνίας έχει ξεκινήσει σχεδόν προ 20ετίας», ενώ ειδικότερα για το στρατόπεδο  "Παπαφλέσσα", αναφέρει πως η λειτουργία του «έχει απασχολήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εδώ και δεκαετίες, δεδομένου και του μικρού αριθμού στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό».
Ο Αλ. Χαρίτσης ζητά από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να δώσει απαντήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του στρατοπέδου, ρωτώντας, μάλιστα, αν θα εφαρμόσει το σχέδιο του 2018 για την ανασυγκρότηση των στρατοπέδων και στρατιωτικών υπηρεσιών του Νομού Μεσσηνίας.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «μέχρι το 2017 η τύχη του στρατοπέδου "σκόνταφτε" στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ.».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επιπλέον να μάθει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, στην περίπτωση που δεν ανασταλεί η παύση λειτουργίας του στρατοπέδου, αν σκοπεύουν «να προχωρήσουν σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, το στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής, αλλά και τη Δημοτική Αρχή, με στόχο να διερευνηθούν οι τρόποι αξιοποίησης του στρατοπέδου και των εγκαταστάσεών του».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις