Αλέξης Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μια βαθύτερη κοινωνική γείωση

Πρώτη Δημοσίευση: 09/07/2019 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/07/2019 10:54
Κόσμος πολύ ευρύτερος των οργανωμένων δυνάμεων, η κοινωνική Αριστερά, ο προοδευτικός κόσμος, ακούει με προσοχή και ζητά μια πιο στενή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αφουγκραστούμε τις ανησυχίες τους και θα τους εντάξουμε και οργανωτικά, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. «Πρόκειται αναμφίβολα για νίκη της Ν.Δ. και ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα όμως μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια πολλών κέντρων εξουσίας να υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στρατηγική ήττα, αυτό δε συνέβη», τόνισε ο κ. Χαρίτσης. «Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως η μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στο πλαίσιο αυτού του νέου διπολισμού που εμφανίζεται στη χώρα και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη».
Μετά 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, μετά ένα πρόγραμμα που επιβλήθηκε έξωθεν, συνέχισε ο ίδιος, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί πολύ σημαντικές δυνάμεις και ανακτά την εκπροσώπηση των λαϊκών στρωμάτων στα οποία είχε εμφανιστεί υποχώρηση στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που εκφράζει τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία και η οργανωτική κατάστασή του κατά τον ίδιο πρέπει να αντιστοιχηθεί με την εκλογική του δυναμική. «Είναι το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έφτασε εδώ που μας έφτασε, από το 3% στο σημερινό σημείο», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χαρίτσης συνέχισε λέγοντας ότι «κόσμος πολύ ευρύτερος των οργανωμένων δυνάμεων, η κοινωνική Αριστερά, ο προοδευτικός κόσμος μας -το διαπιστώσαμε σε όλη την προεκλογική εκστρατεία-, ακούει με προσοχή και ζητά μια πιο στενή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τώρα η ώρα και θα προχωρήσουμε σε μια βαθύτερη κοινωνική γείωση. Είναι ώριμο αίτημα των καιρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει, θα γίνει πιο πλατύς, διατηρώντας όμως τα αριστερά του χαρακτηριστικά. Δεν πρόκειται, όσο και αν κάποιοι από τα ΜΜΕ ή τα κέντρα εξουσίας το επιδιώκουν, να αλλάξουμε τα ταυτοτικά μας χαρακτηριστικά, την ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επικοινωνήσουμε με όλον τον κόσμο που μας έκανε κριτική, αλλά κράτησε τα μάτια του πάντα στραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αφουγκραστούμε τις ανησυχίες τους και θα τους εντάξουμε και οργανωτικά».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις