Αλλαγές στην έκδοση διαζυγίου

Πρώτη Δημοσίευση: 05/01/2017 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/01/2017 11:40
Μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος έκδοσης συναινετικών διαζυγίων, με βάση νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. 
Ενώ μέχρι πρότινος ο χρόνος αναμονής για τα συναινετικά διαζύγια ξεπερνούσε το ένα έτος, σύμφωνα με την «Καθημερινή», πλέον η διαδικασία θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μισή ώρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δε θα πηγαίνουν καθόλου σε δικαστήριο. 
Αρμόδιος για τη λύση του γάμου -εφόσον πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο- θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη χωρίς άλλες διατυπώσεις. 
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται, με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων, αλλά και της διατροφής. 
Κρίσιμο είναι το σημείο των νέων ρυθμίσεων που επιβάλλει να παρίσταται συνήγορος και για τις δύο πλευρές, ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις. 
Επιτέλους, να τελειώνουμε με τη γραφειοκρατία… 
Α.Π. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις