Αλλαγή δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 8,5χλμ, σε 4 τοπικές κοινότητες του Δήμου Μεσσήνη

Πρώτη Δημοσίευση: 20/02/2019 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/02/2019 12:10
Τσώνης: «Ο αγώνας μας τώρα δικαιώνεται… Κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνουμε και ένα μεγάλο έργο»
 
 
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του που ένα έργο που αφορά βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών της Μεσσήνης πήρε «σάρκα και οστά», εξέφρασε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 8,5 χλμ., σε 4 τοπικές κοινότητες της Μεσσήνης.
Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι το νερό αποτελεί αγαθό και οι πολίτες πρέπει να το έχουν άφθονο και καθαρό. Οι περιοχές που θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι η Νέα Κορώνη- Ριζόμυλος – Καρποφόρα και Μαυρομάτι της Δ.Ε. Μεσσήνης. Τα χρήματα του έργου προέρχονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο «αγώνας» της Δημοτικής του Αρχής τώρα δικαιώνεται και κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνεται κι ένα νέο σπουδαίο έργο για τη Μεσσήνη.
Κλείνοντας σημείωσε το 100% ποσοστό επιτυχίας του Δήμου Μεσσήνης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο έχει βοηθήσει τα μέγιστα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως πρόσθεσε, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση για την πολύτιμή βοήθειά του. Από την πλευρά του, ο εργολάβος – ανάδοχος του έργου, Γιάννης Αργυράκης, υποσχέθηκε ότι θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των ανθρώπων του Δήμου, τηρώντας τη σύμβαση τόσο στο χρονικό περιθώριο των 12 μηνών που προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου από την έναρξή της, όσο και στην ποιότητα στην εργασία, καθώς έχουν την κατάλληλη εμπειρία.
Το κόστος του έργου συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ανέρχεται σε 823.000 ευρώ. Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε η αρμόδια αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Παναγοπούλου, η οποία ανέφερε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Δήμος Μεσσήνης υπέβαλε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ώριμη πρόταση ύψους 1.870.000 ευρώ, με προτεραιότητα δύο έργα, εκ των οποίων το ένα ήδη ξεκινά, που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών και των εκσυγχρονισμό των υποδομών.
Στη συνέχεια ανέφερε αναλυτικά τις περιοχές όπου θα γίνει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Κλείνοντας σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και οι προσφορές έκλεισαν χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις