Αλ. Τσίπρας: «Το Πάτρα – Πύργος ξεκινά μέχρι τέλος του 2018»

Πρώτη Δημοσίευση: 11/09/2018 14:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/09/2018 14:18
Άγνωστη παραμένει η τύχη του τμήματος Καλό Νερό- Τσακώνα 
Τη διαβεβαίωση ότι η κατασκευή του δρόμου Πάτρα – Πύργος «θα προχωρήσει» και, μάλιστα, ότι θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη προχθές.
Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου του «Ιόνιαν Tv» Νατάσσας Τραγουστή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι έργο προτεραιότητας, αλλά σταμάτησε μέχρι εκεί, μη κάνοντας καμία αναφορά στο υπόλοιπο κομμάτι που μας «καίει» και είναι το Καλό Νερό – Τσακώνα.
 
Μέχρι τέλος του έτους
Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το μεγάλο αυτό οδικό έργο του Πάτρα – Πύργος και ξεκαθάρισε ότι «θα προχωρήσει».
Ο κ. Τσίπρας είχε κάνει σχετική αναφορά και στην ομιλία του το Σάββατο, οπότε επισήμανε ότι το Πάτρα –Πύργος είναι στις άμεσες προτεραιότητές του. Όταν, δε, στη συνέντευξη δέχθηκε και τη σχετική ερώτηση, χαρακτήρισε το έργο Πάτρα-Πύργος «γιοφύρι της Άρτας». Υπενθύμισε, δε, ότι ο δρόμος αυτός εξαιρέθηκε το 2013 από τη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού και τόνισε ότι έχουν γίνει οκτώ διαφορετικές δημοπρατήσεις.
«Βρισκόμαστε στη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου. Εξ όσων γνωρίζω, και με βάση την πληροφόρηση που έχω, το Σεπτέμβριο πάνε και οι οκτώ εργολαβίες για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε εντός στόχου, εκτός εξαιρετικού απρόοπτου, έτσι ώστε εντός του 2018, δηλαδή μέχρι τέλος του έτους, να αρχίσει η υλοποίηση του έργου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
 
Τίποτα για καλό Νερό - Τσακώνα
Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στο μεγάλο φόβο που εκφράζουν ανοιχτά εκπρόσωποι φορέων της Ηλείας, το έργο να μην ξεκινήσει ως ενιαίος αυτοκινητόδρομος, αλλά να κατασκευαστούν τα τμήματα που είναι έτοιμα και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τα υπόλοιπα να μένουν πίσω.
Πάντως, για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, σε συνέντευξή του πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, είχε αναφέρει ότι θα παραδοθεί  σε 2,5 με 3 χρόνια, μαζί με το υπόλοιπο τμήμα Πάτρα- Πύργος.
Να σημειωθεί πως το συνολικό μήκος του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος είναι 75 χλμ.
Β.Β.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις