Αλ. Χαρίτσης: Ετοιμάζεται νέο ενιαίο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/12/2018 16:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/12/2018 16:30
Την επόμενη ημέρα στην προστασία της πρώτης κατοικίας προετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να προστατεύονται πλήρως οι πολίτες και μετά την εκπνοή του ισχύοντος καθεστώτος, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά.
«Το προχθεσινό νομοσχέδιο ήταν πολύ σημαντικός σταθμός, πέρασαν πολύ κρίσιμα μέτρα τόσο στην κοινωνική όσο και την αναπτυξιακή διάσταση των πραγμάτων, η ασφαλιστική επιδότηση για τους νέους, η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, η θεσμοθέτηση με σταθερές θέσεις εργασίας του πολύ σημαντικού κοινωνικού προγράμματος "Βοήθεια Στο Σπίτι", πάνω από όλα η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων μέσω της προσωπικής διαφοράς. Αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία πρέπει να επιμείνουμε», είπε ο κ. Χαρίτσης, «ενώ τα θετικά μέτρα θα κορυφωθούν την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση του πρώτου τακτικού προϋπολογισμού του Ελληνικού Κράτους μετά από 10 χρόνια που όχι απλώς δεν περιέχει νέα μέτρα λιτότητας αλλά είναι και επεκτατικός».
Ο προϋπολογισμός «περιλαμβάνει το ζήτημα των "κόκκινων δανείων" και της ρύθμισης των χρεών, πάνω από όλα το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το ισχύον καθεστώς εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος "μπει" στο "νόμο Κατσέλη-Σταθάκη" ως 31/12 προστατεύεται πλήρως, αλλά πρέπει να υπάρξει και η επόμενη ημέρα. Από τα αρμόδια υπουργεία γίνεται η αναγκαία προεργασία ώστε να υπάρξει ένα νέο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, πιο ενιαίου χαρακτήρα. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουμε τους επόμενους μήνες, ώστε να κατανοήσει η ελληνική κοινωνία πως αυτό που λέγαμε στις 21 Αυγούστου, ότι βγήκαμε από το μνημόνιο, δεν είναι σχήμα λόγου ούτε αφορά μόνο στη σχέση της Πολιτείας με τους θεσμούς και τις αγορές, αλλά πρώτα και κύρια τον ίδιο τον ελληνικό λαό, την καθημερινότητά του... Μπορούμε επιτέλους» να στηρίξουμε το Βοήθεια Στο Σπίτι (σ.τ.σ. με 3.200 μόνιμες θέσεις), να προχωρήσουμε σε 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και σύντομα πολύ περισσότερες συνολικά στην εκπαίδευση, να προχωρήσουμε σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, όπου οι ελλείψεις είναι τεράστιες».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις