Αναβάθμιση συνεργασίας Περιφέρειας και ΣΕΤΕ για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 16/11/2017 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/11/2017 18:30
Η περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου, χθες στην Τρίπολη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία του ΣΕΤΕ με όλες τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς αυτές, έπειτα την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 2011, έχουν αναλάβει την ευθύνη προώθησης του τουριστικού προϊόντος και ήδη έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ο κ. Τατούλης έθεσε τρεις βασικούς άξονες στο επίπεδο στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της χώρας, σύμφωνα με τους οποίους θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα ελκυστικά τουριστικά προϊόντα, να εξασφαλιστεί η χρηματοδοτική δυνατότητα του τουριστικού κλάδου και να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα στις Περιφέρειες να προωθήσουν το τουριστικό τους προϊόν στις διεθνείς αγορές.
Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι σύσσωμοι οι φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό θα πρέπει να διαφυλάττουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και της διακριτής ταυτότητας (brand name) του προορισμού της χώρας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ρέτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι ο προορισμός της Πελοποννήσου εμφανίζει ιδιαίτερα δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες είναι, συγκριτικά με το παρελθόν, πολύ πιο ευνοϊκές. Δήλωσε ακόμα ότι ο ΣΕΤΕ έχει αξιοποιήσει τη δουλειά που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ενδιαφέρεται να αναπτύξει ακόμα μεγαλύτερες συνέργειες με την Περιφερειακή Αρχή.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ Γιώργος Αμβράζης, ο υπεύθυνος έργων του ΣΕΤΕ Μιχάλης Κυριακίδης, ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας και η διευθύνουσα σύμβουλος του Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα.   


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις