Αναβάθμιση του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής

Πρώτη Δημοσίευση: 13/08/2019 12:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/08/2019 12:32
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, προέβη σε αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» του ΕΣΠΑ.
 Η πράξη έχει προϋπολογισμό 390.000 ευρώ και η δημόσια δαπάνη ταυτίζεται με τον προϋπολογισμό, επομένως ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την εκτέλεση του έργου αυτού.
Το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας βρίσκεται εντός των ορίων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, το οποίο είναι μία από τις δύο υποπεριοχές εστίασης της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας.
 Ένας από τους Ειδικούς Στόχους της ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας είναι και ο ΕΣ3.5 με τίτλο «Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης», στον οποίο προβλέπεται να ενταχθούν δράσεις σχετικές με την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί η πράξη με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτιρίων – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας», η οποία περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής θα επιτευχθεί με τις παρακάτω εργασίες:
• Εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιΐας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου
• Θερμομόνωση του δώματος
• Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του κτηρίου
• Αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων
• Αντικατάσταση των υπαρχουσών κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inverter σύμφωνες με τον Κανονισμό 626/2011/ΕΕ (περί
Ενεργειακής Ετικέτας)
• Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας LED.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις