Αναβίωση εκδηλώσεων της ναυμαχίας της Σφακτηρίας προτείνει ο Δήμος Πύλου Νέστορος

Πρώτη Δημοσίευση: 10/02/2014 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/02/2014 19:02

Πρόταση προς κάθε αρμόδια κρατική αρχή για το χαρακτηρισμό ως τοπικής εθνικής εορτής χωρίς αργία στην Πύλο, με αναβίωση εκδηλώσεων στις 26 Απριλίου εκάστου έτους στη μνήμη της ναυμαχίας της Σφακτηρίας, της εξόδου του μπρικιού «Άρις» και του θανάτου των Τσαμαδού, Σαχίνη και Αναγνωσταρά, αλλά και του Ιταλού Φιλέλληνα Σανταρόζα, θα υποβάλει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.
Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε με τον τρόπο αυτό την επιστολή του αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος και επίτιμου α΄ υπαρχηγού, Πελοπίδα Αγγελόπουλου, προς το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, που κοινοποιείται και στο Σύλλογο των εν Αθήναις Πυλίων το «Ναυαρίνο», προκειμένου να αναβιώσουν οι σχετικές εκδηλώσεις.
Με την επιστολή του ο κ. Αγγελόπουλος προτείνει, εφόσον δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις, να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 26 Απριλίου εκδηλώσεις και στα δυο μνημεία που υπάρχουν στη Σφακτηρία (το ένα των Τσαμαδού – Σαχίνη – Αναγνωσταρά και το δεύτερο του φιλέλληνα Σανταρόζα), όπως τοποθετήσεις σημαιών ελληνικής και ιταλικής, αντίστοιχα, επιμνημόσυνες δεήσεις, καταθέσεις στεφάνων, ομιλία για το ιστορικό της ημέρας και μικρή δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, προς τιμήν των παρευρισκομένων αρχών και πολιτών, αναφέροντας πως κατά το παρελθόν πραγματοποιούνταν ανάλογες εκδηλώσεις.Σχόλια

ατυχης η φωτογραφια και τα γεγονοτα ,βρηκαμε πιπερι και ριχνουμε και στα λαχανα!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις