Αναβαθμισμένα και ανταγωνιστικά τα Παπαφλέσσεια που θα διεξαχθούν αύριο στην Καλαμάτα- Το πρόγραμμα

Πρώτη Δημοσίευση: 08/06/2018 18:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2018 18:52
Στην Καλαμάτα στρέφεται το Σάββατο (9/6) το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου, αφού εκεί θα γίνουν τα Παπαφλέσσεια, μία από τις ιστορικότερες διοργανώσεις της χώρας, στην οποία θα συμμετάσχουν δυνατά ονόματα του ελληνικού στίβου.
Τα 400 μ. των γυναικών με τις Μπελιμπασάκη και Αρτυματά θα είναι ίσως το δυνατότερο αγώνισμα, ωστόσο δε θα είναι το μοναδικό με έντονο ενδιαφέρον.
Στα 100 μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη προέρχεται από το 11.27 της Βάρης, ενώ με ενδιαφέρον προβλέπεται η συμμετοχή της Κατερίνας Σαρρή με φετινό 11.74, της Αλάνα Μπερν με 11.84, ενώ θέση εκκίνησης θα πάρει και η Γρηγορία Κεραμιδά.
Στα 200 μ. των Ανδρών ο Παναγιώτης Τριβυζάς ψάχνει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, το οποίο είναι 20.65, ενώ στα 400 μ. εμπ. των Ανδρών ο Κώστας Νάκος και Πέτρος Κυριακίδης θα έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο ο έφηβος Αρης Δρίτσας είναι αυτός που κυνηγάει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός αθλητής χρειάζεται χρόνο κάτω από 52.00 για να κλείσει θέση στην ομάδα, πολύ κοντά στο 52.11 που είναι το ρεκόρ του από φέτος.
Στα 800 μ. των γυναικών ξεχωρίζει η παρουσία της Ανθής Κυριακοπούλου και για της Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου, ενώ στα 400 μ. μπ. το δίδυμο Τόκα - Θεοδώρου θα έχει τον πρώτο λόγο.
Στο μήκος εκτός από τον Βραζιλιάνο Μάουρο Ντα Σίλβα, ξεχωρίζουν οι Έλληνες Μερτζανίδης, Γαλαζούλας και Καψής.
 
Το πρόγραμμα
ΩΡΑ           
17:45    50 μ.. Κ12 αγ.         
18:00    100 μ..  Γ    Μήκος Α Ακοντισμός Γ
18:10    Τελετή έναρξης
18:20    100 μ. Α      
18:30    80 μ. K16 κορ.         
18:40    80 μ.. Κ16 αγ.         
19:00    400 μ. Γ      
19:10    400 μ. Α      
19:20    50 μ. Κ12 κορ.    Μήκος Γ Ακοντισμός Α
19:25    400 μ. εμπ. Γ      
19:35    400 μ. Εμπ. Α          
19:45    100 μ. Α Special Olympics (T12)          
19:55    800 μ.. Α          
20:05    800 μ. Γ      
20:15    1.500 μ.. Α       
20:25    200m. Α
  
Κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το Σάββατο το Στάδιο της Παραλίας 
Εκπρόσωποι των διοργανωτών και υποστηρικτών των φετινών Παπαφλεσσείων έδωσαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού ΓΣ, Τάκη Στασινόπουλο, να ξεκινάει λέγοντας: «Σας καλωσορίζω στο Στάδιο του Μεσσηνιακού απ’ όπου ξεκίνησε η πρώτη διοργάνωση των Παπαφλεσσείων, στις 13 Μαΐου του 1956, μετά από πρωτοβουλία του τότε δημάρχου, Παναγιώτη Καίσαρη, για να τιμηθεί ο ήρωας του 1821», ενώ συνέχισε τονίζοντας τα παρακάτω. Ο Μεσσηνιακός χάρις στην τεχνογνωσία και την εμπειρία των ανθρώπων του αποτελεί εγγυητικό παράγοντα για την επιτυχία της διοργάνωσης, έστω και κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Για την πόλη της Καλαμάτας τα Παπαφλέσσεια είναι θεσμός που χτίστηκε, αναδείχθηκε και ενδυναμώθηκε με τις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού. Μάλιστα από το 1996 έχουν διεθνές κύρος.
Η διεθνής συνάντηση στίβου Παπαφλέσσεια προσελκύει σε ετήσια βάση μερικούς από τους αξιολογότερους αθλητές στίβου στο παγκόσμιο στερέωμα.
Τα Παπαφλέσσεια αποτελούν βιτρίνα της Καλαμάτας και σημαντικό μέσο προβολής της περιοχής σε χώρες του εξωτερικού, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Έχουμε την πεποίθηση ότι οι φετινοί αγώνες θα αποτελέσουν για τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες αφετηρία για επίτευξη επιδόσεων που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους μεγάλους αγώνες της χρονιάς».
Στη συνέχεια ο κ. Στασινόπουλος απηύθυνε καλωσόρισμα στους αθλητές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες, ενώ ευχαρίστησε: το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τη φαρμακευτική εταιρεία του Αγαθοκλή Χριστόπουλου, τα Ελληνικά Πετρέλαια «και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη και τον αναπλ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση για την οικονομική στήριξη των αγώνων, οι οποίοι και θα παραβρίσκονται στους αγώνες».
 
Νίκος Μπασακίδης: Σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις ο αγώνας-νέα έργα
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Με τη χρηματοδότηση και του Δήμου Καλαμάτας και την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού οργανώνονται και φέτος τα Παπαφλέσσεια- ένα μίτινγκ που για χρόνια τώρα η συμμετοχή αποτελεί τιμή για τους αθλητές υψηλού αγωνιστικού επιπέδου. Ένας αγώνας ο οποίος προβάλλει την πόλη μας διεθνώς. Η διαχρονικότητα του μίτινγκ αυτού δικαιώνει τις προσπάθειες των ανθρώπων του Μεσσηνιακού και ταυτίζεται με την εξέλιξη των αθλημάτων του στίβου σε όλη τη Μεσσηνία.
Είναι ένα αποτέλεσμα που εμείς στον Αθλητικό Οργανισμό το βλέπουμε καθημερινά στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις στο Στάδιο με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων αθλητών.
Η αξία του αγώνα είναι αντιπροσωπευτική της κάθε εποχής και σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης όλο αυτό αποτυπώνεται στο επίπεδο των αθλητών που λαμβάνουν μέρος και στην κατάσταση των εγκαταστάσεων, οι οποίες δεν είναι αυτές που θέλουμε, αλλά είναι εγκαταστάσεις οι οποίες με κόπο και με δημοτικούς, αποκλειστικά, πόρους ως Δήμος Καλαμάτας και Αθλητικός Οργανισμός, διατηρούμε σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο και με τρόπο μεθοδικό τις βελτιώνουμε κάθε μέρα.
Με χρηματοδότηση, την πρώτη που έγινε για αθλητικά έργα από την Πολιτεία τα τελευταία δέκα χρόνια, θα κατασκευαστούν νέες τουαλέτες στο Στάδιο και θα υπάρχει και τουαλέτα για ΑμΕΑ και επίκειται τις επόμενες ημέρες η χρηματοδότηση από την ΓΓΑ για το ριντόπινγκ του ταρτάν. Έτσι και αυτό το πολύπαθο έργο να υλοποιηθεί ακολουθώντας τις διαδικασίες υλοποίησης των δημοσίων έργων».  
Ο κ. Μπασακίδης έκλεισε συγχαίροντας τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού «οι οποίοι πασχίζουν για να διατηρήσουν το μίτινγκ σε κάποιο υψηλό επίπεδο».
 
Αντωνία Μπούζα: Αμέριστη στήριξη στους αγώνες
Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα, πρόσθεσε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Για μια ακόμη φορά η Καλαμάτα φιλοξενεί ένα σπουδαίο και διαχρονικό γεγονός, το οποίο έχει συνδέσει την Καλαμάτα με τον κλασσικό αθλητισμό. Τα Παπαφλέσσεια με την αμέριστη οικονομική, και όχι μόνο, συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζουν αναβαθμισμένα και αυτό μας χαροποιεί όλους.
Επιδιώκουμε, επίσης, με τη συμβολή του υπευθύνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε θέματα κλασσικού αθλητισμού κ. Τσάτουμα να στηρίξουμε τον αθλητικό τουρισμό και την αθλητική υποδομή στη Μεσσηνία και να συμβάλουμε στη βελτίωση όλων των αθλητικών υποδομών.
Στηρίζουμε μέσω της ενεργής παρουσίας μας κάθε σοβαρή προσπάθεια, η οποία οδηγεί τους νέους μας σε υγιή πρότυπα και τους δίνει μια υγιή διέξοδο».
 
Οι χορηγίες που έκαναν τη διαφορά 
Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Γιώργου Καλαφατάκη, του παλιού μπασκετμπολίστα και προπονητή, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια.
Ο Δημήτρης Πουλόπουλος, «ψυχή» για πολλά χρόνοα των Παπαφλεσσείων και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, τον ευχαρίστησε, εξηγώντας ότι «Εάν δεν υπήρχε η οικονομική συμβολή των Ελληνικών Πετρελαίων δεν ξέρω αν θα κάναμε φέτος διεθνές μίτινγκ ή τα Παπαφλέσσεια θα περιορίζονταν στο επίπεδο των τελευτείων 2-3 χρόνων. Εκείνοι που επιχορήγησαν παραπάνω την εκδήλωση είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Ελληνικά Πετρέλαια».
 
Γιώργος Καλαφατάκης: Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μονόδρομος 
Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Καλαφατάκης αναφέρθηκε στο ισχυρό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υπάρχει στα Ελληνικά Πετρέλαια, ειδικά για «τις ευπαθείς ομάδες, τον αθλητισμό και τα νέα παιδιά, και όπου υπάρχει όραμα και «πιάνει τόπο» η προσπάθεια, θέλουμε να είμαστε παρόντες. Βοηθάμε ιδίως τα τμήματα υποδομής και τα ερασιτεχνικά σωματεία σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα και όπου υπάρχει ανάγκη. Ήμασταν κοντά και στα Βενιζελεια
Και τιμή μας να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση των Παπαφλεσσείων. Και η πόλη το αξίζει, και η διοργάνωση και η ομάδα και οι άνθρωποι που ασχολούνται. Μου το ζήτησε ο κ. Μπάμπης Βακαλόπουλος, με τον οποίο είμαστε φίλοι από τότε που έπαιζα στους Αμπελόκηπους. Στις δύσκολες μέρες που έχει η περάσει η χώρα μας ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μονόδρομος. Οπότε είναι υποχρέωση για όσους έχουν υπηρετήσει ένα κομμάτι του αθλητισμού να μπορέσουν να δώσουν ό,τι έχουν δυνατότητα. Έγινε μια αρχή αναβάθμισης των Παπαφλεσσείων, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συνέχεια».
 
Λούης Τσάτουμας σε νέους ρόλους…
«Αισθάνομαι εντελώς διαφορετικά από τα Παπαφλέσσεια των προηγούμενων χρόνο, γιατί συμμετέχω με έναν ρόλο, αυτό του διοργανωτή των αγώνων και του προπονητή της ομάδας του Μεσσηνιακού ΓΣ στο άλμα εις μήκος» …αυτοσυστήθηκε ο κορυφαίος Μεσσήνιος πρωταθλητής, Λούης Τσάτουμας, υποσχόμενος ότι «Θα προσπαθήσω να προσφέρω στον αθλητισμό και στην πόλη μου», ενώ συμπλήρωσε ότι με τη νέα του ιδιότητα και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη θα βοηθήσει να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα Στάδια στην Περιφέρεια.
 
Σπουδαίοι αθλητές και μεγάλες κούρσες 
Μια σπουδαία αγωνιστικά εκδήλωση «υποσχέθηκε» ο Δημήτρης Πουλόπουλος, με παρουσία μετά από 3 χρόνια και σπουδών ξένων αθλητών, περίπου 15 στο σύνολο και κορυφαίο τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο μήκος (κλειστό).
Το σπουδαιότερο αγώνισμα προέβλεψε ότι θα είναι τα 400 μ. γυναικών με τις Μπελιμπασάκη, Αρτυματά, Κεραμιδά, σε «μια κούρσα που θα είναι το καλύτερο που έχει γίνει στα Παπαφλέσσεια, ίσως και στη χώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προβλέπονται τα 200 μ. ανδρών και τα 100 μ. γυναικών με τη Σπανουδάκη και την Κύπρια Παπαϊωάννου, μαζί με τις αθλήτριες από το Καζαχστάν και τη Ρωσία που «υπόσχονται μια κούρσα ευρωπαϊκού επιπέδου».
«Η επιτυχία των αγώνων θα εξαρτηθεί και από την παρουσία των φιλάθλων» τόνισε ο κ. Πουλόπουλος καλώντας τον κόσμο να γεμίσει το Στάδιο το Σάββατο.
 
Τέσσερις αθλητές του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και τα παιδιά της ακαδημίας του ΜΓΣ 
Στο τελευταίο μέρος μίλησε ο προπονητής ρίψεων και υπεύθυνος ενημέρωσης του ΜΓΣ, Γιάννης Καλυβιώτης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων στη συμμετοχή των νεαρών παιδιών από τις ακαδημίες και τις αγωνιστικές ομάδες του Μεσσηνιακού, καθώς και στην ιδιαίτερη αγωνιστική παρουσία και φέτος των αθλητών με τυφλότητα του συλλόγου ΑμΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ. Οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γεωργία Παπαδέα, Γιώργος Αγγέλης και Βαγγέλη Τσιτσιλίκας θα τρέξουν στα Παπαφλέσσεια, ενώ για τους τρεις πρώτους ο αγώνας αποτελεί προετοιμασία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμΕΑ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις