Αναβλήθηκε η δίκη των 7 συνδικαλιστών από το Lidl για διατάραξη οικιακής ειρήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 11/10/2017 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/10/2017 08:47
Για διατάραξη οικογενειακής ειρήνης επρόκειτο να δικασθούν χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας επτά συνδικαλιστές που το 2014, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος Lidl, το οποίο εκείνη την ημέρα είχε εγκαίνια.
Η δίκη λόγω παρέλευσης του ωραρίου αναβλήθηκε για τις 12 Οκτωβρίου του 2018, όμως έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε διαμαρτυρία.
 
Π. Κουφαλάκος
Το μέλος του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, αναφέρθηκε στο περιστατικό, σημειώνοντας ότι στην απεργία συμμετείχαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και όλα τα άλλα ζητήματα που πλήττουν τους εργαζομένους. «Εμείς πήγαμε ως εκπρόσωποι των σωματείων και εγώ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου, στο Lidl, το οποίο είχε προγραμματίσει την ημέρα της απεργίας να κάνει εγκαίνια. Τους είπαμε ότι είναι ημέρα κινητοποίησης και τους ζητήσαμε να κάνουν τα εγκαίνια την επόμενη μέρα. Αντ’ αυτού, αυτοί φρόντισαν να εντείνουν τις προσπάθειες και, μάλιστα, κάλεσαν όλο το προσωπικό σε όλες τις βάρδιες να πάει από τις τέσσερις το πρωί για να φτιάξουν το κατάστημα.
Τότε αποφασίσαμε την απεργιακή μας συγκέντρωση, αντί να την κάνουμε στην πλατεία 23ης Μαρτίου, να την κάνουμε εκεί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί το θεωρήσαμε πρόσκληση από την πλευρά της εργοδοσίας. Πήγαμε εκεί και η εταιρεία αποφάσισε να μας κάνει μήνυση για διατάραξη οικογενειακής ειρήνης. Η ποινικοποίηση του αγώνα των συνδικαλιστών έχει να κάνει με την προσπάθεια που γίνεται σήμερα να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα με το νέο νομοσχέδιο για το συνδικαλισμό που φέρνει η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κουφαλάκος.
 
Β. Λαμπρόπουλος
Από την πλευρά του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο κ. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος τόνισε: «Είμαστε κατηγορούμενοι, γιατί σε ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ήμασταν έξω από το πολυκατάστημα Lidl, και καλέσαμε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα, γιατί προκλητικά έκανε εγκαίνια και, μάλιστα, νοίκιαζε εργαζομένους για μία ημέρα μόνο με στόχο να σπάσει την απεργία. Ως πρόεδρος του σωματείου θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας οι συνδικαλιστές να ενημερώνουμε τους εργαζομένους και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να στο στερήσει κανένας. Δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση. Έχουμε μπροστά μας αυτή τη δίωξη και το επόμενο διάστημα φαίνεται πως θα έχουμε κι άλλες τέτοιες διώξεις, γιατί αλλάζει ο συνδικαλιστικός νόμος». 

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις