Αναγκαία η άρση επικινδυνότητας κτηρίου στο κέντρο της Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 21/09/2019 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/09/2019 10:57
Ένα κτήριο που έχει αφεθεί παρατημένο στη φθορά του χρόνου κάνει αισθητή και πάλι την παρουσία του, εγείροντας πολλές ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών. Το κτήριο στη συμβολή των οδών Σταύρου Τσούση και Καπετάν Κρόμπα έχει απασχολήσει συχνά τα Μέσα Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.
Πριν από λίγες ώρες ανταποκρίθηκα στην έκκληση συμπολιτών μου να "ξαναδώ" και εγώ τη νέα κατάσταση που επικρατεί, προκειμένου να αναδείξουμε το πρόβλημα. Αφού δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη τη δημόσια διαβούλευση και ο χρόνος για το συγκεκριμένο ζήτημα πιέζει, αποδεχόμενος την "εξουσιοδότηση" δεκάδων συμπολιτών μου, κάνω έκκληση λόγω των ημερών (πανηγύρι με χιλιάδες επισκέπτες) και των βροχοπτώσεων που έπονται, καθώς και των σεισμών που δε σταματούν ποτέ, να δοθεί άμεσα μια λύση, στο βαθμό που επιτρέπεται στις υπηρεσίες να επέμβουν. Επειδή δε γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν για την επίλυση του θέματος και υπό ποιες συνθήκες κωλυσιεργεί η άρση της επικινδυνότητας, οφείλουμε σε κάποιο από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια να ζητήσουμε λεπτομέρειες. Πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν λεπτομέρειες, γιατί μπορεί να είναι ένα κτήριο με αξία, ωστόσο έχει μετατραπεί σε πολεοδομική μαύρη τρύπα. Κάνω έκκληση, λοιπόν, καθώς το κτήριο καταρρέει με ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που είχαμε "συνηθίσει". Ελπίζω, έστω και αυτές τις ώρες, να τοποθετεί το κατάλληλο σκέπαστρο για αυτές τις περιπτώσεις, πριν θρηνήσουμε θύματα.
Με αφορμή το συγκεκριμένο πρόβλημα γίνεται αντιληπτό πως πρέπει να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα για τα επικίνδυνα και εγκαταλειμμένα σπίτια σε όλο το Δήμο Μεσσήνης μέσα από την καταγραφή τους.
Γιάννης ΛάσκαρηςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις