Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στο Δήμο Οιχαλίας ο Σωτήρη Παναγιωτόπουλος

Πρώτη Δημοσίευση: 11/02/2014 12:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/04/2014 11:17


Επικεφαλής της “Συμμαχία Δημοτών”
Το αξίωμα του δημάρχου στο Δήμο Οιχαλίας θα διεκδικήσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο σημερινός περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε χθες, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά του σε συνέντευξη Τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελιγαλά.
Το όνομα του συνδυασμού του κ. Παναγιωτόπουλου είναι «Συμμαχία Δημοτών» και το έμβλημά του «αντικατοπτρίζει τους σκοπούς και τους στόχους του συνδυασμού μας. Δένει αρμονικά το χθες με το αύριο, την παράδοση με το παρόν και το μέλλον.
Στο έμβλημά μας, η αγροτική περιοχή μας – τα χωριά μας με τα ελαιόδεντρα και τον πολύτιμο καρπό τους, συναντά την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική συνείδηση, στοιχεία στα οποία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση.
Το κλαδί ελιάς συμβολίζει τον τόπο μας, την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών και την αφθονία της φύσης.
Το ουράνιο τόξο σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα, την ανανέωση, την προοπτική, την αισιοδοξία», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα πάρθηκε έπειτα από πολλή σκέψη και είναι η αρχή μιας νέας δυναμικής προσπάθειας να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Οιχαλίας.


«Η πρόκληση είναι μεγάλη»
«Φέρνω ένα μήνυμα αγώνα, δουλειάς και αναπτυξιακής προοπτικής. Γνωρίζω ότι η πρόκληση είναι μεγάλη, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, ανηφορικός και γεμάτος παγίδες! Θα βρεθούμε μπροστά σε παθογένειες και αδυναμίες του χθες, μπροστά σε οξυμένα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.
Μπροστά σε εκπλήξεις, αλλά και προκλήσεις του αύριο, σε χρόνια αιτήματα που περιμένουν την επίλυσή τους.
Η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, θα κληθεί την επόμενη πενταετία να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, όπως το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, την περιβαλλοντική ρύπανση της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, προβλήματα της καθημερινότητας, των υποδομών, της υγείας, της παιδείας, προβλήματα της υπαίθρου κ.ά.», σημείωσε.
Δήλωσε δε πρώτος το «παρών» και έτοιμος να τα αντιμετωπίσει, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία των κατοίκων και την ανάπτυξη του τόπου.
Δήλωσε, επίσης, έτοιμος και αποφασισμένος να υπηρετήσει το Δήμο, έξω και πέρα από σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες ή προσωπικές φιλοδοξίες.
«Ο στόχος είναι μόνο ένας: Να υπηρετήσω το Δήμο και τους συνδημότες μου ως πραγματικός υπερτοπικός δήμαρχος.
Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, να δουλέψω σκληρά και να αγωνιστώ με διαφάνεια και καθαρότητα για την ισόρροπη ανάπτυξη και των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Οιχαλίας», πρόσθεσε και αφού γνωστοποίησε ότι θα ανακοινώσει σύντομα το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού του, απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας και ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας σε όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου, τους φορείς, τους συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία, αλλά και τους νέους, καλώντας τους να τον εμπιστευθούν.
Υποσχέθηκε πως ο Δήμος θα είναι το στήριγμα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων, ενώ, απευθυνόμενος στον παραγωγικό ιστό της περιοχής, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλους τους εργαζόμενους στην αγροτική γη, υποσχέθηκε ότι στον τομέα αυτό το στοίχημα της επιτυχίας είναι προσωπική του υπόθεση.
Προτεραιότητά του, όπως επισήμανε, είναι οι υποδομές στη γεωργία, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, το αγροτικό δίκτυο, η αξιοποίηση προγραμμάτων και πόρων, η βελτιστοποίηση της παραγωγής και η σύμπραξη με ερευνητικούς φορείς. Προσκάλεσε όλους να στηρίξουν τη συγκρότηση ενός ισχυρού, ανεξάρτητου, υπερκομματικού ψηφοδελτίου που θα οδηγήσει το Δήμο Οιχαλίας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και δημιουργίας, επισήμανε τις ιδιαιτερότητες των προσεχών εκλογών, επιτέθηκε κατά της Δημοτικής Αρχής, κατηγορώντας την πως δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, με αποτέλεσμα οι δημότες να βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης και να στερείται ο τόπος αναπτυξιακής προοπτικής, ενώ γνωστοποίησε ότι το επόμενο διάστημα με στοιχεία και επιχειρήματα θα αποδείξει τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Οιχαλίας περιήλθε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.


Προσεχώς και ο συνδυασμός
Σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει και το συνδυασμό του, που θα χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα και πολιτική ανεξαρτησία, ενώ ζήτησε από όλες και όλους να «πάμε μπροστά το Δήμο Οιχαλίας, «να ταξιδέψουμε μαζί για τα επόμενα πέντε καθοριστικά για το μέλλον του τόπου μας χρόνια, το δύσκολο, αλλά όμως και ωραίο ταξίδι της Αυτοδιοίκησης, με σιγουριά και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε». Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις