Αναλγησία

Πρώτη Δημοσίευση: 10/08/2017 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/08/2017 19:59
Ακάλυπτες είναι εδώ και ένα μήνα οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού από μια σωτήρια εξέταση που μπορεί να καταγράψει τις πιθανότητες επανεμφάνισης της ασθένειας, καθώς και την πιθανότητα ωφέλειας από τη χημειοθεραπεία. 
Αιτία η ανάκληση στις 11 Ιουλίου από το υπουργείο Υγείας της απόφασης βάσει της οποίας η εξέταση αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ. 
Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δικαίωνε ασθενή στην προσφυγή της κατά των ορίων ηλικίας (65 έτη) που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση του 2013 για την εξέταση Oncotype DX. 
Πρόκειται μια εξέταση που κοστίζει 3.800 ευρώ και την οποία μέχρι και τον Ιούλιο οι ασθενείς πλήρωναν και στη συνέχεια λάμβαναν από τον ΕΟΠΥΥ την επιστροφή του 80% του κόστους, με τη συμμετοχή τους να καθορίζεται στο 20%, δηλαδή περίπου 760 ευρώ. 
Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη, ζητώντας του να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη του κενού. 
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε πως «η νέα απόφαση θα εκδοθεί σε λίγες ημέρες μετά την εισήγηση -που απαιτείται- από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και τις ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών».  
Έπρεπε να υπάρξει διαμαρτυρία για το αυτονόητο; 
Α.Π. 
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις