Ανανεωμένη, ασφαλής με ναυαγοσώστες και γαλάζια σημαία η παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 18/07/2019 09:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/07/2019 10:37
Γαλάζια σημαία επί 23 συνεχόμενα χρόνια για την παραλία της Μεσσήνης
 
 
Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ανάρτηση της «Γαλάζιας Σημαίας» στην παραλία της Μπούκας. Η «Γαλάζια Σημαία» είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας, που απονέμεται στην Μπούκα ανελλιπώς από το 1996, καθώς η παραλία πληροί όλα τα αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, ποιότητα νερών κολύμβησης, περιβαλλοντική διαχείριση, ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.
Στη χθεσινή σεμνή «τελετή» βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Νίκος Ξενόγιαννης και Κώστας Γεωργακόπουλος. Ο Νίκος Ξενογιάννης σημείωσε ότι σε όλο το μήκος της παραλίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εργασίες ανάπλασης στους αθλητικούς χώρους, όπως το γήπεδο 5Χ5 ποδοσφαίρου, τα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, τα οποία και θα είναι πανέτοιμα μέσα στον Αύγουστο.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνει η δημοπράτηση για τις παιδικές χαρές στο Δήμο Μεσσήνης, ύψους 250 χιλ. ευρώ, και μία εξ αυτών πρόκειται να δημιουργηθεί στην Μπούκα, υπερσύγχρονη, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές και η οποία θα αποτελεί πρότυπο για ολόκληρο το νομό.Από την πλευρά του, ο Κώστας Γεωργακόπουλος ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Μεσσήνης, που κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι η παραλία καθαρή και όλα στην εντέλεια για τους επισκέπτες. Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι και άλλες παραλίες σ’ όλο το μήκος των 17 χλμ. ακτογραμμής του Δήμου Μεσσήνης να καταφέρουν στο μέλλον να αποκτήσουν «γαλάζια σημαία», τονίζοντας ότι πρόκειται για μια δύσκολη προεργασία με πολύ απαιτητικούς όρους. Παράλληλα, ευχαρίστησε την εταιρεία των ναυαγοσωστών με την οποία συνεργάζονται για πρώτη φορά, για τη συνεχή παρουσία τους στην περιοχή, ευχόμενος να αντιμετωπίσουν όσο λιγότερα περιστατικά γίνεται.
 


Από την πλευρά τους, η εκπρόσωπος των ναυαγοσωστών έκανε γνωστό ότι βρίσκονται καθημερινά από τις 10:30 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. στην παραλία της Μπούκας, έχοντας μαζί τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης, τόνισε ότι για την καλύτερη προστασία των ευαίσθητων ομάδων και, κυρίως, των ηλικιωμένων είναι καλό να βρίσκονται κοντά στον «πύργο» των ναυαγοσωστών κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους, ενώ υπενθύμισε προς όλες τις κοινωνικές ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και με το φαγητό πριν από το κολύμπι.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις