Αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες σε 4 σημεία του Δήμου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/07/2017 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/07/2017 08:34
Ευχαριστημένη η Παναγιώτα Ντίντα από την τουριστική κίνηση
 
Στους ιστούς τους είναι από χθες οι 4 Γαλάζιες Σημαίες που δόθηκαν σε 4 παραλίες του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικότερα πρόκειται για 2 στην πόλη της Καλαμάτας, μία απέναντι από το πάρκο του Αλμυρού καθώς και μία στη Μικρή Μαντίνεια.
Με αφορμή τη χθεσινή έπαρση αυτών την σημαιών η κ. Ντίντα μίλησε για τη σημασία αυτών, καθώς και για την τουριστική κίνηση στην πόλη μας.
Ειδικότερα η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας ανέφερε ότι αυτές οι σημαίες πιστοποιούν και τυπικά, ότι αυτές οι παραλίες είναι πεντακάθαρες, απόλυτα οργανωμένες και κατάλληλες ώστε να δεχθούν τους λουόμενους.
Για την αξία αυτής της διάκρισης η κ. Ντίντα υποστήριξε ότι είναι σημαντική, αφού η Γαλάζια Σημαία είναι ένα σύμβολο αναγνωρίσιμο, ειδικά για του ξένους επισκέπτες και βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ακόμα σημαντικό προνόμιο για την πόλη μας χαρακτήρισε ότι υπάρχουν Γαλάζιες Σημαίες μέσα στον αστικό ιστό της Καλαμάτας, πράγμα ξεχωριστό, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις συμβαίνει μέσα στην πόλη να υπάρχουν νερά κατάλληλα για κολύμβηση.
 
Καθαρισμός της ακτής για την ευαισθητοποίηση του κόσμου
Ακόμα η κ. Ντίντα ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε χθες να προβεί σε δράση καθαρισμού της ακτής από μικρά απορρίμματα, θέλοντας έτσι να δείξει στους λουόμενους ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αφήνουν σκουπίδια στις ακτές.
 
Η τουριστική κίνηση μέχρι σήμερα και οι εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες
Σχολιάζοντας την κίνηση στο Δήμο Καλαμάτας η κ. Ντίντα ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση είναι  εξαιρετική, αφού προηγήθηκε ένας καλός Ιούνιος, ενώ οι προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές.
Οι πληρότητες στα καταλύματα αγγίζουν το 100%, ενώ σημαντικό χαρακτήρισε ότι η Καλαμάτα προσεγγίζει ποιοτικό τουρισμό κάτι σημαντικό για την πόλη, αφού αυτός συνεισφέρει οικονομικά στην τοπική οικονομία.
Τέλος πέρα από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα υπάρξει συνέχεια και το Σεπτέμβριο αφού στην πόλη μας θα πραγματοποιηθούν συνέδρια.
Επίσης τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το Φεστιβάλ Χορωδιών, εκδήλωση που θα φέρει χιλιάδες κόσμου στην πόλη.
 
Το Γραφείο Τουρισμού
Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου έχει μεταφερθεί στο παλιό Δημαρχείο και για την επισκεψιμότητα  αυτού η κ. Ντίντα είπε ότι είναι πολύ μεγάλη, ενώ σημείωσε ότι οι εθνικότητες των τουριστών που περνούν από αυτό είναι πολλές. 
 
Τα κρουαζιερόπλοια και η ακύρωση της επίσκεψης των εφοπλιστών
Σχολιάζοντας την επίσκεψη με το ΔΣ των εφοπλιστών κρουαζιέρας που τελικά δεν έγινε η κ. Ντίντα ανέφερε ότι οργανώθηκε νέα σύσκεψη στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Αναβολή που έγινε χωρίς σκοπιμότητα απλά υπήρξαν ανειλημμένες υποχρεώσεις από την πλευρά των εφοπλιστών.
Κλείνοντας, αναφερόμενη στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στην πόλη μας, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας δήλωσε ότι είναι λιγότερες σε σχέση με άλλες χρονιές.
Ενώ εξήγησε ότι η Καλαμάτα λειτουργεί μέχρι σήμερα ως σταθμός για τα κρουαζιερόπλοια που έχουν ως τελικό σταθμό τα παράλια της Τουρκίας.
Πλέον γίνεται μια αναδιοργάνωση των δρομολογίων αυτών των πλοίων και αυτό που ο Δήμος επιδιώκει ήδη με κατάλληλες κινήσεις, είναι το λιμάνι της Καλαμάτας να ενταχθεί σε ένα δρομολόγιο που αφορά την Αδριατική και τα Ιόνια Νησιά.
Τέλος εξέφρασε την ελπίδα το 2018 αλλά κυρίως το 2019 να είναι μια καλή χρονιά για τα κρουαζιερόπλοια στην Καλαμάτα.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις