Ανατροπές σε πρόσωπα φέρνουν στο Δήμο Μεσσήνης οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου

Πρώτη Δημοσίευση: 10/10/2019 18:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/10/2019 18:01
Εν μέρει ανατροπές φέρνει το Εκλογοδικείο Καλαμάτας στις αποφάσεις που εξέδωσε χθες για τις επτά ενστάσεις που είχαν κατατεθεί από υποψηφίους στους Δήμους Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Οι ενστάσεις είχαν συζητηθεί τον Αύγουστο σε συνεδρίαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας και χθες δημοσιοποιήθηκαν οι αποφάσεις.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι στο Δήμο Μεσσήνης, όπου χάνει την έδρα του ο νυν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κ Θεοδωρακόπουλος και εκλέγεται στην περιφέρεια Αριστομένη ο κ. Ιωάννης Μπρατσιάκος, ενώ στην περιφέρεια Μεσσήνης χάνει την έδρα του ο κ. Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και την παίρνει ο κ. Νίκος Κοτταρίδης. Δεν αλλάζει η ισορροπία των εδρών μεταξύ των συνδυασμών του κ. Αθανασόπουλου και του κ. Τσώνη.
 
Δήμος Μεσσήνης
Για τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί για το Δήμο Μεσσήνης:
-Έγινε δεκτή η ένσταση του Μπρατσιάκου Ιωάννη, υποψήφιου συμβούλου στη Δημοτική Ενότητα Αριστομένη με το συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας», κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου κατά των Κωνσταντίνου Θεοδωρακόπουλου του συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης», Αναστάσιου Βλαχοδημητρόπουλου του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» και του Νικόλαου Κοτταρίδη του συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης». Έτσι, στη νέα ανακήρυξη που έγινε χθες στην εκλογική περιφέρεια Αριστομένη από το συνδυασμό του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, εκλέγονται πλέον ως τακτικοί οι Αναστάσιος Παπαγεωργίου και Ιωάννης Μπρατσιάκος, ενώ από το συνδυασμό του κ. Γ. Τσώνη εκλέγεται στη συγκεκριμένη περιφέρεια η Παναγοπούλου - Μπρακουμάτσου Γεωργία. Χάνει την έδρα ο νυν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μεσσήνης Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος. Επίσης, στην εκλογική περιφέρεια της Μεσσήνης με τη νέα ανακήρυξη εκλέγεται ο κ. Κοτταρίδης Νικόλαος με το συνδυασμό του κ. Τσώνη και χάνει την έδρα ο κ. Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος με το συνδυασμό του κ. Αθανασόπουλου.
-Απορρίφθηκε η ένσταση του Κανελλόπουλου Αθανασίου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης», κατά των Νικολόπουλου Αντώνη και Κανελλόπουλου Παναγιώτη, υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με το συνδυασμό «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης».
-Απορρίφθηκε η ένσταση των Αγραπίδη Ασπασίας, Δημητρακοπούλου Γεωργίας, Διαμαντόπουλου Αριστείδη, Καρύδη Παναγιώτη, Μπακόπουλου Βασίλειου και Τσιλίκα Δημητρίου, υποψηφίων στη Δημοτική Ενότητα Βαλύρας με το συνδυασμό «Βαλύρα σύνθεση και δημιουργία», κατά των Γερμανίδου Σαββάτω, Μακρή Σταύρου, Μπάκα Αγαθοκλή, Μπατάλια Αθανασίας, Ντουραμάκου Ευγενίας, Πολιτόπουλου Δημήτρη, Σπηλιώτη Αναστασίου και Φωτεινού Γεώργιου, υποψηφίων στη Δημοτική Ενότητα Βαλύρας με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Κοινότητα Πολιτών Βαλύρας».
 
Δήμος Πύλου-Νέστορος
Για τις δύο ενστάσεις που είχαν κατατεθεί για το Δήμο Πύλου-Νέστορος εκδόθηκε κοινή απόφαση για την ένσταση και την αντένσταση που είχαν κατατεθεί:
-του Μαργιάννη Παναγιώτη, υποψήφιου συμβούλου Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, με το συνδυασμό «Δίπλα στο Δημότη», κατά των Αγγελόπουλου Διονύση και Σιψά Δημήτρη, υποψηφίων στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης, με το συνδυασμό «Δίπλα στο Δημότη»
-και του Σιψά Δημήτρη, υποψηφίου στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης, με το συνδυασμό «Δίπλα στο Δημότη» κατά του Μαργιάννη Παναγιώτη, επίσης υποψήφιου συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, με το συνδυασμό «Δίπλα στο Δημότη».
Και οι δύο απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.
 
Δήμος Τριφυλίας
Για τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί για το Δήμο Τριφυλίας:
-Έγινε εν μέρει δεκτή η ένσταση του Χρονόπουλου Φώτη, υποψηφίου για το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αρτικίου, της Δημοτικής Κοινότητας Αετού του Δήμου Τριφυλίας με το συνδυασμό «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» κατά του Βελισσαρόπουλου Αγγελή, υποψηφίου για το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αρτικίου, της Δημοτικής Κοινότητας Αετού του Δήμου Τριφυλίας με το συνδυασμό «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και κατά του Δήμου Τριφυλίας. Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση ως προς το Δήμο Τριφυλίας και ακύρωσε την απόφαση για την ανακήρυξη του προέδρου της Κοινότητας Αρτικίου της Δημοτικής Ενότητας Αετού. Διατάσσει δε την επανάληψη των εκλογών στο Αρτίκι για την ανάδειξη προέδρου Κοινότητας χωρίς τη συμμετοχή συγκεκριμένου εκλογέα.
-Έγινε δεκτή η ένσταση των Αδαμόπουλου Αναστασίου, Μπαλτά Κωνσταντίνου, Μποϊλέ Ελισάβετ, Παρασκευόπουλου Ιούλιου και Παρασκευοπούλου Ιωάννας, υποψηφίων στην Τοπική Κοινότητα Αγαλιανής με το συνδυασμό «Αναγέννηση Αγαλιανής», κατά των Αγαλιώτη Νίκη, Λυμπερόπουλου Δημητρίου, Λυμπερόπουλου Θεόδωρου, Σόλη Χρήστου, Τσατραφίλη Δήμητρας και Φραγκουλιά Ιωάννη, υποψηφίων στην Τοπική Κοινότητα Αγαλιανής με το συνδυασμό «Αγαλιανή Αναγέννηση και Πρόοδος».
Μετά τη νέα ανακήρυξη που έγινε χθες στην Κοινότητα Αγαλιανής εκλέγονται οι:
Από το συνδυασμό «Αναγέννηση Αγαλιανής», ως τακτικοί σύμβουλοι οι Παρασκευόπουλος Ιούλιος, Αδαμόπουλος Αναστάσιος και Μπαλτάς Κωνσταντίνος και ως αναπληρωματικοί οι Παρασκευοπούλου Ιωάννα και Μποϊλέ Ελισάβετ.
Από το συνδυασμό «Αγαλιανή Αναγέννηση και Πρόοδος», ως τακτικοί σύμβουλοι οι Λυμπερόπουλος Δημήτριος και Σόλης Χρήστος και ως αναπληρωματικοί οι Λυμπερόπουλος Θεόδωρος, Αγαλιώτη Νίκη, Φραγκουλιάς Ιωάννης και Τσατραφίλη Δήμητρα.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις