Ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες και «ένωση δυνάμεων» από τον Θανάση Βασιλόπουλο

Πρώτη Δημοσίευση: 29/05/2019 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/05/2019 08:33
Με ανακοίνωση της η Ν.Δ. στηρίζει επίσημα την υποψηφιότητα του

Μια μέρα μετά και την οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων άρχισε, όπως όλα δείχνουν, η «μάχη» για το 2ο γύρο που θα εκλέξει και τον «αντικαταστάτη» του Παναγιώτη Νίκα ύστερα από 13 χρόνια στο δημαρχιακό θώκο Καλαμάτας. Οι πρώτες κινήσεις των δύο υποψηφίων ξεκίνησαν, όπως και οι επαφές.
Χθες, ο νικητής του πρώτου γύρου, Θανάσης Βασιλόπουλος, που κατέγραψε ένα σαφές προβάδισμα με 22.5%, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για «ένωση δυνάμεων» και συνεργασίες σε όλες και όλους που διεκδίκησαν το Δήμο Καλαμάτας και έμειναν εκτός β’ γύρου.
Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε χθες το μεσημέρι: «Θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες που ανέδειξαν τη “Δημιουργική Πρωτοβουλία για την Καλαμάτα” με διαφορά πρώτη παράταξη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Η εμπιστοσύνη και η επιλογή τους αποτελούν για εμένα και τους συνεργάτες μου ιδιαιτέρως μεγάλη τιμή και, την ίδια στιγμή, μας δημιουργούν μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Την ευθύνη, την επόμενη Κυριακή, να κάνουμε το δεύτερο μεγάλο βήμα. Να κερδίσουμε το δικαίωμα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, για να συνεχίσει ο Δήμος μας να πηγαίνει μπροστά.
Εκ μέρους όλων μας, στη “Δημιουργική Πρωτοβουλία”, θέλω σήμερα να θυμίσω ότι βασική μας αρχή, την οποία διακηρύξαμε από την αρχή, είναι η πίστη μας στη συνεργασία, τη σύνθεση και τη συναίνεση. Ακριβώς γι’ αυτό απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλες και όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο. Μια πρόσκληση δημόσια. Μία πρόσκληση ειλικρινή, που στηρίζεται στις αρχές, τις πεποιθήσεις και τα όσα πιστεύω. Με θετική διάθεση και ειλικρινή διάλογο πάνω σε προγραμματικές θέσεις και απόψεις μπορούμε να συνθέσουμε και να καταλήξουμε σε αποφάσεις για τα μεγάλα και σημαντικά, αλλά και για παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Ιδιαίτερη πρόσκληση θέλω να απευθύνω σε φίλες και φίλους που μπορεί για λίγο να ακολουθήσαμε χωριστές πορείες, μας συνδέουν όμως κοινοί αγώνες στην αυτοδιοίκηση, στις επαγγελματικές διεκδικήσεις, στην ευρύτερη πολιτική και κοινωνική δράση.
Απόφασή μου είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών να είναι ημέρα σύνθεσης και συνεργασίας, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα για το Δήμο Καλαμάτας και τη ζωή μας. Ζητώ από όλους τους δημότες να ανταποκριθούν θετικά στην πρότασή μας. Να ενώσουμε δυνάμεις, για να διασφαλίσουμε τη θετική πορεία του Δήμου μας. Να δουλέψουμε μαζί για ένα Δήμο ακόμα πιο λειτουργικό, που προσφέρει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Για να επιταχύνουμε την τοπική ανάπτυξη».
Απαντώντας στο ερώτημα αν έχει υπάρξει επικοινωνία με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι συνομίλησε με όλους αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και τους συνεχάρη για τον έντιμο αγώνα που έδωσαν και τη στάση που κράτησαν, συμβάλλοντας σε μια ήπια προεκλογική περίοδο.
Συγκεκριμένα για το αν ιδιαιτέρως απευθύνεται στη Μαρία Οικονομάκου και την Ελένη Αλειφέρη, που και οι δυο μαζί συγκέντρωσαν ένα μεγάλο ποσοστό αλλά και προέρχονται από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο, ο Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι απευθύνεται σε όλους τους φίλους που συμπορεύτηκαν, όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στο συνδικαλιστικό τομέα, καθώς και εκεί είχε φίλους που βρέθηκαν απέναντι στον α΄ γύρο των εκλογών.
Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρείται δεδομένη η στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπό του, σημείωσε πως σε πανελλαδικό επίπεδο η θέση του κόμματος ήταν ότι στο β’ γύρο, όπου ο ένας εκ των δύο υποψηφίων ανήκει στο κόμμα, θα στηριχθεί. Στο πλαίσιο αυτό αναμένει και την επίσημη στήριξή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσημη στήριξη από Ν.Δ.
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις ήλθε και η επίσημη στήριξη με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., που υπογράφει η πρόεδρός της Νατάσσα Κυριακοπούλου και η οποία αναφέρει τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία, τηρώντας τη δέσμευση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Καλαμάτας στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, επικεφαλής του συνδυασμού “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”».

Ενότητα στελεχών
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του κ. Βασιλόπουλου στο πλευρό του στάθηκαν νέα στελέχη που συμμετείχαν στο συνδυασμό της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας» και με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δε φαίνεται να εκλέγονται, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσουν ένα μήνυμα ενότητας.

Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις