Ανοιχτός Δήμος: «Η παράταξή μας θα υπερασπιστεί τη διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας»

Πρώτη Δημοσίευση: 12/10/2019 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2019 14:15
Ένα είδος φαρσοκωμωδίας παίχτηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας τις προηγούμενες ημέρες.
Στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Αρχής, όπου υπήρχε και σχετικό ρεπορτάζ μαζί με το φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση, παρουσιάστηκε το θέμα, χωρίς, όμως, να αναφέρεται ότι τελικά παρευρέθη - έστω και καθυστερημένα- ο πρώην βουλευτής της "Χρυσής Αυγής", Δημήτρης Κουκούτσης (ο οποίος δεν υπήρχε στη φωτογραφία που εστάλη).
Θεωρούμε ότι η παραπάνω κατάσταση θα πρέπει να λάβει ένα τέλος. Είτε συμφωνούν οι δημοτικές παρατάξεις με την παρουσία του υπόδικου πρώην βουλευτή της δολοφονικής οργάνωσης (σ.σ. η δικαιολογία ότι ψηφίστηκε από τους πολίτες δεν πείθει κανέναν, είναι καθαρά προσχηματική) είτε διαφωνούν, οπότε και δεν μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις υπό την παρουσία του.
Άραγε, όταν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και καταδίκης της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη του κ. Κουκούτση, τι εννοούσαν;
Από την πλευρά της, η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες" έδωσε χθες στη δημοσιότητα ανακοίνωση, όπου θίγει και το παραπάνω θέμα.
Όπως αναφέρει σχετικά: «Η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” συμμετείχε δια του επικεφαλής της στο διαπαραταξιακό συμβούλιο που συγκάλεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ως οφείλαμε, παραμένοντας συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για διάλογο και συνεννόηση των δημοτικών παρατάξεων, αναφορικά με τα σημαντικά ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας.
Με βάση τα παραπάνω, κρίνουμε ως καταρχήν θετική την πρωτοβουλία του δημάρχου. Άλλωστε, πρόκειται για διαχρονικό αίτημα της παράταξής μας, που είχε απορριφθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Ωστόσο, θεωρούμε ότι πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις, όπως τις έθεσε επιτακτικά ο Μανώλης Μάκαρης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης:
-Είναι απαραίτητη η τήρηση πρακτικών στις συνεδριάσεις του συμβουλίου, επίσης η δημοσιοποίηση των θεμάτων που θα απασχολούν το συμβούλιο, όπως και των συμπερασμάτων που θα προκύψουν, καθώς και των θέσεων κάθε δημοτικής παράταξης.
-Η μη συμμετοχή του υπόδικου και αμετανόητου χρυσαυγίτη Δ. Κουκούτση, ο οποίος στο παρελθόν έχει προσβάλλει με απαξία τις δημοκρατικές διαδικασίες και προσήλθε στο τέλος της συνεδρίασης.
Αναμένουμε την επίσημη άποψη της Δημοτικής Αρχής, όπως και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας επί των θεμάτων που θέτουμε.
Η παράταξή μας θα υπερασπιστεί τη διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας, για τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις