Αντίφαση

Πρώτη Δημοσίευση: 09/02/2019 18:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/02/2019 18:03
Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Επανέλαβε το στόχο της κυβέρνησης οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. 
Σε ερώτηση αν το υπουργείο μπορεί να ανταποκριθεί σε πολλαπλές κάλπες, απάντησε ότι είναι τεχνικά έτοιμο.  
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε επίσης για μεταρρυθμίσεις στους Δήμους και προσλήψεις και χαρακτήρισε στιβαρή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αναφέρθηκε ακόμη στα νομοσχέδια κοινωνικής προστασίας που θα κατατεθούν στη Βουλή. 
H απόφαση για εκλογές θα ληφθεί με πολιτικούς και όχι τεχνικούς όρους, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τεχνικά προβλήματα και ότι το υπουργείο του είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. Οι μεταρρυθμίσεις στους Δήμους είναι πολύ σοβαρό ζήτημα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, και πρέπει να προχωρήσουν χωρίς υπόνοιες για αντισυνταγματικότητα, και με βασικό κριτήριο τη λειτουργικότητα. 
Η κυβέρνηση καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να καλύψει τις κενές θέσεις και τις εκτεταμένες ελλείψεις στη δημόσια διοίκηση, σημείωσε ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, προαναγγέλλοντας τουλάχιστον 8.500 προσλήψεις. 
Επιλύσαμε μείζονα ζητήματα απελευθερώνοντας τη χώρα από τα μνημόνια είπε ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει. 
Πάντως, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κατά των προσλήψεων, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχολίασε ότι οι Δήμοι της χώρας είναι υποστελεχωμένοι… 
Α.Π. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις