Αντιδράσεις φορέων για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/09/2019 18:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/09/2019 18:14
Αντιδράσεις φορέων της Τριφυλίας προκαλεί η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που έχει απομείνει χωρίς γιατρούς και υπολειτουργεί με ευθύνες της διοίκησης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, έχοντας μετατραπεί λειτουργικά σε Κέντρο Υγείας. Για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας διαμαρτύρεται έντονα η Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας και καλεί το υπουργείο Υγείας να επιλύσει το πρόβλημα.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται: «Η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας με θλίψη και οργή παρακολουθεί την παρατεταμένη τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και μαρτυρίες μελών μας και συμπατριωτών μας.
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που καλύπτει τις ανάγκες όλης της Τριφυλίας και ενός σημαντικού μέρους της Ολυμπίας,  έχει προκαλέσει ανησυχία και αγανάκτηση σε όλους λόγω  της πολύ κακής λειτουργίας του, αφού αναφέρονται κλειστές κλινικές και άλλες να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.
Καθήκον κάθε ευνομούμενης Πολιτείας είναι η κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών της στην υγεία, που εξασφαλίζεται με την πρόσβαση σε νοσοκομεία που λειτουργούν με σύγχρονες μεθόδους και σύγχρονα μηχανήματα και, κυρίως, με προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο.
Επειδή οι Τριφύλιοι, όπως γενικώς οι Έλληνες πολίτες, υπερφορολογούνται επί αρκετά χρόνια χωρίς να διαπιστώνουν ανταποδοτικότητα των οφειλομένων από την Πολιτεία υπηρεσιών και κυρίως στον τόσο κρίσιμο τομέα της υγείας, για τους λόγους αυτούς η Ομοσπονδία μας, εκφράζοντας τα αισθήματα αγανάκτησης των μελών μας και πιστεύουμε όλων των συμπατριωτών μας, διαμαρτύρεται έντονα για την αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στην στοιχειώδη υποχρέωσή  του να περιφρουρεί την υγεία των πολιτών.
Η Ομοσπονδία συμπαραστέκεται στους θεσμοθετημένους φορείς της Τριφυλίας  που αγωνίζονται και απαιτούν ομαδικά και άμεσα την επίλυση του θέματος, ενώ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς και κυρίως το υπουργείο Υγείας να επιλύσουν χωρίς καμία καθυστέρηση το πρόβλημα». 
Επίσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων δηλώνοντας έτοιμος να αντιδράσει και σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου για την επικείμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, θέλει να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι έτοιμος να αντιδράσει στο πλάι των εργαζομένων. Χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες του ιατρικού κλάδου, τα ακούσματα που έχουμε εδώ στα γραφεία του Συλλόγου είναι ανησυχητικά. Όλοι οι συνάδελφοι αγρότες, και όχι μόνο, λένε ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας είναι απαραίτητη».

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις