Αντιδρούν τα σωματεία στη διοργάνωση του φεστιβάλ της «Χρυσής Αυγής»

Πρώτη Δημοσίευση: 09/07/2013 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/07/2013 10:59
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 

 
Να καταδικάσουν τη διοργάνωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στις 3 και 4 Αυγούστου στο Πάρκο του Λιμενικού ζήτησαν χθες από τους Καλαματιανούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι πρόεδροι του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ Παν. Κουφαλάκος, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Λευτ. Πουρνάρας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Στ. Μάρκου και το μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Κων. Ζάννης.
Κατά τη συνέντευξη ανακοίνωσαν ότι αύριο, ημέρα συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής, αντιπροσωπεία των Σωματείων θα επιδώσει στα μέλη της το ψήφισμα κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο ψήφισμα θα επιδοθεί στους εκπροσώπους των κομμάτων και το γραφείο του πρωθυπουργού.
Επίσης, έκαναν γνωστό ότι η συναυλία που διοργανώνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στο λιμάνι της Καλαμάτας, αναβλήθηκε για τις 14 Ιουλίου.  
 
Παν. Κουφαλάκος
Ο πρόεδρος του Σωματείου της ΔΕΥΑΚ, Παν. Κουφαλάκος, ζήτησε από τους «εργαζόμενους να καταδικάσουν στη συνείδησή τους τις φασιστικές ενέργειες και τις εκδηλώσεις τους. Να απορρίψουν και να απομονώσουν τους φασίστες. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Δεν πιστεύουμε στο “Δημοκρατικό Αντιφασιστικό τόξο της εξουσίας του Κεφαλαίου”. Είναι το ίδιο τόξο που θρέφει τους φασίστες, που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Είναι το ίδιο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό τόξο που ευθύνεται για τους πολέμους και τη μετανάστευση. Η υπόθεση του φασισμού είναι υπόθεση των εργαζομένων, είναι υπόθεση της Λαϊκής Συμμαχίας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημικό κόμμα. Στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».
 
Λευτ. Πουρνάρας
Από την πλευρά του, ο Λευτ. Πουρνάρας σημείωσε ότι «η φασιστική “Χρυσή Αυγή” είναι κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, συμμετέχει με ενεργό τρόπο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής γι’ αυτό υποστηρίζεται και από τμήματα του κεφαλαίου και αποτελεί σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού το δολοφονικό του χέρι. Χρησιμοποιείται κατά περίσταση εναντίον όσων αγωνίζονται κατά της αδικίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία προς όφελος του λαού.
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ προπαγανδίζει το μίσος, επιδιώκει να δηλητηριάσει το μυαλό και τη συνείδηση των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων με την απάνθρωπη - ρατσιστική αντίληψη που τη διακρίνει, να αθωώσει τις εγκληματικές ευθύνες των πολιτικών της προγόνων, του δικτάτορα Μεταξά, της χούντας των συνταγματαρχών και των εγκληματιών ναζί του Χίτλερ», και κάλεσε όλους να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του φεστιβάλ.
 
Στ. Μάρκου
Αντίθετος με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ δήλωσε κι ο Στ. Μάρκου, ο οποίος προειδοποίησε «τους υμνητές του Χίτλερ, οι οποίοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια και να χύσουν το δηλητήριο στα μυαλά της νεολαίας, ότι θα συναντήσουν απέναντί τους ένα ρωμαλέο ταξικό εργατικό κίνημα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως είναι ανεπιθύμητοι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών».
 
Κων. Ζαννής
Από την πλευρά του, ο Κων. Ζαννής αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση του εργατικού κινήματος στα σχέδια της δικομματικής κυβέρνησης, να ανατρέψει, μεταξύ άλλων, την αργία της Κυριακής.            Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις