Αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής

Πρώτη Δημοσίευση: 17/10/2019 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/10/2019 18:10
Με αφορμή την 6η Πανευρωπαϊκή / 2η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής χθες. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) το Basic Life Support – BLS Καλαμάτας και η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, έγινε προβολή ενημερωτικού υλικού, όπως και επιδείξεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων πολιτών επιθυμούσαν, με καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του ERC. 
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο και στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά στην καρδιακή ανακοπή. 
Η καρδιακή ανακοπή είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με 300.000 θύματα το χρόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο, η έγκαιρη αναγνώριση και η διενέργεια ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης) από τους παρευρισκόμενους θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης σημαντικά. 
Η Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς τιμάται κάθε χρόνο τη 16η Οκτώβρη μετά την πρώτη διακήρυξή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012. Αφορά στις τεχνικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και τις πρώτες βοήθειες που είναι απαραίτητες σε μια καρδιακή ανακοπή. 
Α.Π. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις