Αντιπαράθεση στο Δ.Σ. της Μεσσήνης για την «υποδοχή» στον Αναστάσιο

Πρώτη Δημοσίευση: 18/12/2016 09:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/12/2016 09:48
Μέχρι και για την επίσκεψη του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστασίου κατάφεραν να έρθουν σε αντιπαράθεση το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης.
Αφορμή στάθηκε η κριτική του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Αναστασόπουλου, προς το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, για το γεγονός ότι η Μεσσήνη δεν τίμησε, όπως θα έπρεπε και όπως θα άρμοζε, μια προσωπικότητα με παγκόσμια εμβέλεια και κύρος όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος έφερε παλαιότερα τον τίτλο του  «Επισκόπου Ανδρούσης», στη Μεσσήνη θα έπρεπε κανονικά να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης και όχι στην Καλαμάτα. Πρόσθεσε δε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να έχει εκδώσει ένα ψήφισμα για την επίσκεψη του Αναστασίου και το λιγότερο, να έχει παρατεθεί ένα επίσημο γεύμα από το Δήμο προς τον Μακαριώτατο.
Απαντώντας στον Στάθη Αναστασόπουλο, ο  Γιώργος Τσώνης εξέφρασε την έκπληξή του που ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ασκεί κριτική για ένα τέτοιο ζήτημα, λέγοντας ότι και ο ίδιος ενημερώθηκε 15 ημέρες πριν από την επίσκεψη, και μάλιστα από έναν ιδιώτη, αλλά και την πρόσκληση του Δήμου Καλαμάτας, ενώ το επίσημο πρόγραμμα από τη Μητρόπολη έφθασε 3 ημέρες πριν από την κάθοδο του Αρχιεπισκόπου. Τόνισε ότι ο ίδιος έχει παραθέσει γεύματα και σε πολύ κατώτερες προσωπικότητες, και δεν είχε προφανώς κανένα τέτοιο πρόβλημα, αλλά εφάρμοσε και ακολούθησε το πρωτόκολλο της επισκέψεως όπως ορίστηκε από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος, παίρνοντας πάλι το λόγο, σημείωσε ότι ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα και η κριτική που ασκεί αφορά στο γεγονός ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης απλώς παρακολουθεί και δε διεκδικεί τα αυτονόητα, που θα δώσουν και μεγαλύτερο κύρος στο Δήμο…
Στη συζήτηση παρενέβη και ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, λέγοντας ότι συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας και προσφέρθηκε από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνης κάθε βοήθεια, αλλά ενημερώθηκε ότι το γεύμα στην Αρχαία Μεσσήνη είχε ζητήσει προσωπικά να το παραθέσει ένα ιδιώτης. Τόνισε, δε, ότι όλοι αναγνωρίζουν την αξία του Αρχιεπισκόπου και δε χρειάζεται να δείχνει το Σώμα τέτοια εικόνα για ένα τέτοιο θέμα.
Η συζήτηση έκλεισε με την παρέμβαση του προέδρου του Σώματος Χρήστου Χριστόπουλου, που εξέφρασε την άποψη ότι η προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση και ζητώντας να κλείσει το θέμα.

Του Κώστα Γαζούλη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις