Αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων ζητά η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 23/07/2019 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/07/2019 19:03
Θέτουν ερωτήματα για την ασφάλεια των παιδιών σε όλους τους αρμόδιους φορείς
 
 
Τον έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων, όσον αφορά στη σεισμική τους αντοχή, ζητά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του  Δήμου Καλαμάτας.
Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Αθήνα, η Ένωση θέτει ερωτήματα για την ασφάλεια των παιδιών και για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται. Καλεί, δε, όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση.
 
Ερωτήματα
Η Ένωση στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο σεισμός της 19ης Ιουλίου στην Αθήνα φέρνει για άλλη μια φορά στο επίκεντρο το προφανές: Ότι ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κάθε φορά για τον επόμενο σεισμό.
Αναρωτιούνται, λοιπόν, πόσο προετοιμασμένα είναι τα παιδιά για ένα σεισμό και αν γίνονται συστηματικά ασκήσεις αντιμετώπισης στα σχολεία.
Επίσης, θέτουν τα εξής ερωτήματα:
-Είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό επαρκώς καταρτισμένο για να αντιμετωπίσει έναν σεισμό και τις πιθανές συνέπειές του την ώρα λειτουργίας του σχολείου;
-Είναι τα σχολικά κτήρια της πόλης μας ελεγμένα ώστε σε περίπτωση σεισμού να είναι ασφαλή;
-Γίνονται κάθε χρόνο σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας παρεμβάσεις αποκατάστασης, επισκευής και συντήρησης που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των παιδιών;
-Έχουν όλες οι σχολικές μονάδες τα αναγκαία μέσα πυροπροστασίας;
 
Προς όλους τους φορείς
«Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας θέτουμε τα ερωτήματα αυτά προς όλους τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε να θέσουν ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, τον έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων, ώστε όλοι οι γονείς να είναι σίγουροι πως τα παιδιά τους περνούν ένα μεγάλο  μέρος της μέρας τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Η γνώση, η προετοιμασία και η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση ενός σεισμού.
Ως Ένωση Γονέων Καλαμάτας διεκδικούμε τα παιδιά μας να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια, εξοπλισμένα με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις