Αντώνης Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει το συντομότερο…

Πρώτη Δημοσίευση: 09/10/2018 14:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/10/2018 14:07
Την άποψη ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να αποδεσμευτεί από τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρεμβαίνοντας για το ζήτημα σε ομιλία του στην Καβάλα.
Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ από τη στιγμή που θα ψηφιστεί η συμφωνία θα είναι τετελεσμένη υπόθεση. Υποστήριξε όμως, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μπορεί και πρέπει να ανατραπεί η συμφωνία ως προς το σκέλος της ένταξης στην Ε.Ε., τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα, και βάζοντας έτσι τον πήχη στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.
"Η Ν.Δ., όπως έχει επανειλημμένως διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία. Ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση. Τελεία και παύλα… Όπως ήλθαν τα πράγματα βέβαια, δεν ξέρω αν θα φτάσει τελικά ως την Ελληνική Βουλή - πάντως εμείς δε θα την ψηφίσουμε!" τόνισε ειδικότερα ο κ. Σαμαράς.
"Αν επικυρωθεί τελικά από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κι όσων «πρόθυμων» συνεργαστούν μαζί του, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ήδη σχεδόν «τετελεσμένο»! Αλλά μέχρις εκεί…" πρόσθεσε.
Ο κ. Σαμαράς κατέληξε ως προς το Σκοπιανό: "Είμαι βέβαιος ότι μελλοντικά η Ελλάδα θα αποδεσμευτεί από τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις αυτής της εκτρωματικής συμφωνίας".
Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε, επίσης, όλους τους ψηφοφόρους της δεξιάς να στηρίξουν την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως "η Ν.Δ. είναι σήμερα η μόνη εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα φύγει… Τόσο απλά! Δεν περισσεύει κανείς" και προσθέτοντας πως "δε χωράνε γκρίνιες, διαγκωνισμοί και επιπόλαιες κουβέντες".
Απέρριψε, επίσης, εκ των προτέρων (απευθυνόμενος καταρχήν στο ΚΙΝΑΛ) το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης που να περιλαμβάνει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ειδικότερα πως "Η Ν.Δ. είναι ακόμα η εγγύηση συνεργασίας με όσους πιστεύουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το έχουμε ήδη κάνει πράξη στα δύσκολα... Αλλά με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ!".
Προειδοποίησε εκ νέου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λογοδοτήσει για την οικονομία, αλλά είπε ότι θα λογοδοτήσουν και γιατί "άνοιξαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών".
Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε τα σύνορα στους "λαθρομετανάστες" που "πέρασαν από την Ελλάδα μαζικά το 2015 και αποσταθεροποίησαν ολόκληρη την Ευρώπη" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε στον Ερντογάν ένα όπλο που δεν είχε πριν - να εκβιάζει την Ελλάδα και να πιέζει ολόκληρη την Ευρώπη κάθε τόσο.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι αυτό το αίσχος -όπως είπε- δεν μπορεί να το καθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ που το δημιούργησε, τονίζοντας ότι πρέπει “οι πρόσφυγες να πάρουν το άσυλο που δικαιούνται - και οι λαθρομετανάστες να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους. Και τους πραγματικούς πρόσφυγες που θα πάρουν άσυλο, να τους απορροφήσουν όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλοι οι Ευρωπαίοι και όλες οι χώρες! Όπως άλλωστε δηλώνει ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».
 
ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Καβάλα, στην οποία τονίζει: «Ο κ. Σαμαράς ζει σε εικονική πραγματικότητα: Δε θέλει να αντιληφθεί πως ο ίδιος και το κόμμα του έχασαν σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2015. Δεν μπορεί να παραδεχτεί την καταστροφή που επέφερε στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας η κυβέρνησή του. Δεν μπορεί και δε θέλει να παραδεχτεί πως το διαβόητο "success story" που επιχείρησε να πουλήσει στον ελληνικό λαό ήταν μια φούσκα».
Συνεχίζοντας προσθέτει για τον κ. Σαμαρά ότι «δε θέλει να παραδεχτεί πως η χώρα βγήκε οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο. Δε θέλει να παραδεχτεί πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα πέτυχε μια εθνικά συμφέρουσα και βιώσιμη λύση».
Τέλος, το κυβερνών κόμμα σημειώνει: «Είναι προφανές, επίσης, πως ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. δυσκολεύεται πολύ να εγκαταλείψει την καριέρα του “μακεδονομάχου” με την οποία πορεύτηκε από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι και σήμερα. Ίσως και να μη θέλει να παραδεχτεί πως δεν είναι πια αρχηγός της Ν.Δ. Αλλά γι' αυτό δε μας πέφτει λόγος».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις