Αντώνης Σταματόπουλος...Ο «σκληρός» συνδικαλιστής του Μετρό από τη Μικρομάνη

Πρώτη Δημοσίευση: 24/01/2013 15:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/01/2013 21:06

 

Σε πρόσωπο των ημερών έχει αναδειχθεί ο πρόεδρος του μεγαλύτερου Σωματείου Εργαζομένων του Μετρό, του Σωματείου Λειτουργίας, Αντώνης Σταματόπουλος. Ο 63χρονος συνδικαλιστής από τη Μικρομάνη Μεσσηνίας είχε μιλήσει «για άδικες απολύσεις», ενώ κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής του δράσης έχει συγκρουστεί και με τη ΓΣΕΕ.

Ο Αντώνης Σταματόπουλος είναι γνωστός στους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τη σκληρή γραμμή που επιλέγει συχνά, με αιχμή τις κινητοποιήσεις διαρκείας. Είναι, επίσης, ένας από τους συνδικαλιστές που επέμεναν να μένουν ανοιχτοί οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των μεγάλων συλλαλητηρίων. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σήμερα ζει στο Κερατσίνι, όπου έχει διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος, ενώ στο παρελθόν ήταν συνδικαλιστής στο συνδικάτο οικοδόμων. Εργάζεται στο Μετρό από την κατασκευή του ως τεχνίτης, ενώ έγινε συνδικαλιστής στον ίδιο χώρο από το 2004, έχοντας περάσει από όλες τις θέσεις. Συχνά οι επιλογές του τον έχουν φέρει σε κόντρα με άλλους συνδικαλιστές, ακόμα και από τον κλάδο του, οι οποίοι υποστηρίζουν ηπιότερους τρόπους αντίδρασης.

Το Σωματείο που διοικεί, το ΣΕΛΜΑ, είναι αυτό το οποίο έχει προκηρύξει και τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, ενώ χθες δε συμμετείχε στην κοινή σύσκεψη των σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον σιδηρόδρομο.Σχόλια

Ομολογώ πως αγνοούσα την καταγωγή του Σταματόπουλου, συνεπώς μπορώ να είμαι αντικειμενική. Καλός χρυσός, μαχητικός και μπράβο του, οι απόψεις σεβαστές, πλην ο στόχος είναι λάθος. Θα πω το τετριμμένο: Τι χρωστάει και πώς θα βοηθήσει στον αγώνα σου ο δόλιος ο εργάτης απ' το Αιγάλεω κι η κουρασμένη πωλήτρια απ' του διαόλου τη μάνα, που χωρίς το μετρό δεν πάνε στην... ακριβοθώρητη, πλέον, δουλειά τους, με όσα αυτό συνεπάγεται; Ο Σαμαράς, πάνε χρόνια που δεν παίρνει πια μέσα συγκοινωνίας για να πάει στη δουλειά, το ίδιο κι ο Χατζιδάκης. Πώς μπορείς, λοιπόν, να πιστεύεις ότι θα πονέσουν απ' τα μέτρα σου; Φοβάμαι πως κι εσύ διαλέγεις την πιο εύκολη λύση, όπως και το γκουβέρνο με την αφαίμαξη που κάνει σε υπάλληλους και συνταξιούχους, που τους έχει βάλει εδώ και δύο χρόνια σε σαρακοστή διαρκείας. (Ψυχή δεν έχουν αυτοί;) Μήπως να το πάρεις αλλιώς; Δεν είναι δύσκολη πλέον, είναι αδύνατη η δικαίωση του εργάτη! Δυστυχώς.

Κυρία Ρίνα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η καταγωγή του εν λόγω ανθρώπου σας δημιουργεί το αίσθημα να μιλήσετε αντικειμενικά, δηλαδή αν δεν ήταν απο την Μεσσηνία θα είχατε άλλη άποψη? φαντάζομαι πως ξέρετε τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα και η κάθε πωλήτρια όπως δηλώνετε πιστέψτε με το μόνο της πρόβλημα δεν είναι πως θα πάει στην δουλειά της αλλά πόσο έχει μειωθεί ο μισθός της γεγονός που αντιμετωπίζουν και αυτοί οι οποίοι κατηγορείται ότι ταλαιπωρούν τον κόσμο. δεν γνωρίζω την ηλικία σας αλλά εγώ και άλλοι (πιστέψτε με πολλοί) της δικής μου ηλικίας με πτυχία και μεταπτυχιακά στα χέρια που δεν μπορούμε να εργαστούμε αυτή την γραμμή θα ακολουθήσουμε θα κάνουμε απεργίες, θα κατέβουμε στους δρόμους, γιατί μπορεί ο κύριος Σαμαράς να μην παίρνει μετρό αλλά αυτοί που πέρνουν τον ανέβασαν εκεί που είναι.... Πιστέψτε με ο εν λόγω κύριος είναι πολύ πιο άξιος που σε αυτή την ηλικία αντί να ¨κάθετε¨ στην θεσούλα του όπως άλλοι συνομηλικοί του αγωνίζεται για τα αυτονόητα....

Πρώτον: Ασφαλώς και όχι. Ίσως καλύτερη "επικοινωνία", ούσα Μεσσήνια. Δεύτερον: Ζω στην Αθήνα, αποτελώ μέρος του πιο ταλαίπωρου λαού της Ερώπης και ήμουνα πάντα πρώτη γραμμή στους αγώνες για τα δικαιώματα του εργάτη, του φοιτητή, του ανθρώπου. Όμως, το πετσί μου έχει απ' το σφυριλάτιμα του συνδικαλισμού σκληρίνει τόσο που λέω καλύτερα πια χωρίς την αγάπη τους. Όσο για την ταλαίπωρη πωλήτρια, αν δίνατε, αγαπητή Ειρήνη, περισσότερη προσοχή στο σχόλιό μου δεν θα χρειαζότανε να πείτε αυτά που είπα κι εγώ. Ο δε κύριος Σαμαράς, όποιοι κι αν τον ανέβασαν, πατάει κι αυτός στα χνάρια των προκατόχων του, αν κι έχει να ξεμπλέξει ένα πολύ μπερδεμένο κουβάρι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις