Αντώνης Τσώνης: «Τα λάθη του παρελθόντος να μας κάνουν σοφότερους»

Πρώτη Δημοσίευση: 25/11/2017 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/11/2017 10:54
Παρέμβαση για την επόμενη ημέρα του νέου φορέα
 
Ήταν μια εκλογική διαδικασία αυτή για την ηγεσία του νέου φορέα στην οποία, αντίθετα με όσα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, το φαβορί επικράτησε. Το βράδυ της Κυριακής βρήκε νικήτρια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, έπειτα από ένα μαραθώνιο προεκλογικό αγώνα διάρκειας σχεδόν τριών μηνών, που συνοδεύτηκε από τη γενικότερη επιτυχημένη έκβαση ενός δύσκολου εγχειρήματος.
«Και ποια είναι τα επόμενα βήματα;», είναι το εύλογο ερώτημα που τίθεται τώρα και περιμένει απάντηση. Παρά τη δεδομένη και μεγάλη ικανοποίηση που επικράτησε στη Χαριλάου Τρικούπη το βράδυ της Κυριακής, από την επόμενη μέρα κιόλας στενοί συνεργάτες της προέδρου ήταν ιδιαιτέρως φειδωλοί. «Η περίοδος των εκλογών έχει ήδη κλείσει», έλεγαν χαρακτηριστικά, συνοψίζοντας το μήνυμα της περιόδου που μόλις ξεκινά σε δύο λέξεις: «Όλοι μαζί».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα θα έχει η στάση των υποψήφιων αρχηγών και πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την επόμενη μέρα. Αλλά όχι μόνο αυτοί.
 
Μεσσηνία
Με αφορμή το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, φήμες και πληροφορίες ήθελαν αρκετούς που βρέθηκαν στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά να… ράβουν κοστούμια για διάφορες θέσεις. Άλλοι θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές, άλλοι υποψήφιοι περιφερειάρχες.
Ενδιαφέρον γύρω από αυτό το θέμα παρουσιάζει η παρέμβαση του Αντώνη Τσώνη, εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΔΗΣΟ στη Μεσσηνία. Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα σχολιάζει: «Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται, επειδή πολλά θα γραφτούν και θα ακουστούν στο μέλλον. Δεν υπάρχουν ουσιαστικοί νικητές και ηττημένοι μετά τις εκλογές του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, κανένας δε θα φαγωθεί, κανένας δεν περισσεύει και από την άλλη κανένας δεν είναι καβάλα στο άλογο, κανένας δε θα πρέπει να ράβει κουστούμια.
Έγινε η αρχή της αρχής και τίποτα παραπάνω, απλά οι 212.000 που ψήφισαν είπαν ότι δεν είμαστε νεκροί και μας έδωσαν κουράγιο να συνεχίσουμε. Η δουλειά τώρα αρχίζει και όλοι τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι βάζουμε την παράταξη πάνω από το προσωπικό συμφέρον.
Ο δρόμος θα είναι μακρύς και επίπονος. Θα συγκρουστούμε, θα εκφράσουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά πρέπει όλες οι πλευρές να βάλουμε νερό στο κρασί μας σε κάποια θέματα και μέσα από δημιουργική σύνθεση να βγάλουμε προτάσεις για μια καλύτερη και δημιουργική Ελλάδα και για ένα σύγχρονο κόμμα αξιών.
Να οργανώσουμε τις τοπικές οργανώσεις, τις νομαρχιακές σε πρώτη φάση, νομαρχιακές που θα είναι ουσιαστικά ενεργές, θα παρεμβαίνουν στην τοπική κοινωνία, θα παίρνουν αποφάσεις με γνώμονα την ορθότερη επιλογή και όχι χατίρια σε φίλους και κολλητούς.
Που θα είναι δίπλα, το κυριότερο ηθικά, αλλά και πρακτικά, στους συντρόφους που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, πόσω μάλλον όταν είναι επικεφαλής συνδυασμών που χτυπιούνται καθημερινά με τα κατά τόπους συμφέροντα. Αυτά προς το παρόν και ας ελπίσουμε τα λάθη που μας έφτασαν σε σημείο διάλυσης, απαξίωσης και κατακερματισμού να μας έκαναν σοφότερους...».
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις