Απάντηση του Δημάρχου Μεσσήνης στο χθεσινό δημοσίευμα του «Θ»

Πρώτη Δημοσίευση: 09/09/2017 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/09/2017 18:47
Συμπολίτισσες-Συμπολίτες, κα Εκδότρια-Διευθύντρια της καθημερινής εφημερίδας ΘΑΡΡΟΣ
«Πολιτικός  Κόσμος» και «Πολιτικός  υπόκοσμος» συμμάχησε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές για το Δήμο Μεσσήνης και σε βάρος του συνδυασμού μου και  εμένα  προσωπικά.
Σημεία και τέρατα έγιναν, πολλά στο φως και περισσότερα στο σκοτάδι.
Καταγγελίες ψευδείς, λαθροχειρίες,  για τις  οποίες έδωσα εντολή να μην ασχοληθεί κανένας, ούτε η Δικαιοσύνη, γιατί στην Δημοκρατία ο μεγάλος κριτής είναι ο κυρίαρχος πολίτης και δικαιώθηκα.
 
Ένα είναι σίγουρο ότι στις προσεχείς εκλογές, γιατί έμαθα πλέον,  δεν θα αφήσω τον συνδυασμό μου να πάει σαν «ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ», από την αρχή και ούτε μια στιγμή.
Έπρεπε, ούτε υποψήφιος να ήμουν αν γινόταν   και αν ήμουν να χάσω τις εκλογές.
Αποτέλεσμα στην αρχή να χάσω  τις εκλογές με δικά μου ψηφοδέλτια που προσμετρήθηκαν  αλλού.
Στον εκνευρισμό και στεναχώρια των συνεργατών μου ότι είναι εντολή να χάσουμε τις εκλογές και θα κάνουν το παν, απάντησα όπως απαντώ και τώρα: «ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ».
Την ίδια άποψη έχω και τώρα και λέω επίσης να είναι καλά ο καταγγέλλων  της δικογραφίας  αλλά «εστίν δίκης  οφθαλμός».
Ο κ Εισαγγελέας για τη συγκεκριμένη δικογραφία δικαστικός λειτουργός είναι δεν είναι μάντης.
Δεν επιθυμούσα με τίποτα η δικογραφία που γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα να  τεθεί στο αρχείο. Προτιμώ τη βεβαιότητα του «ΑΘΩΟΣ» από την αβεβαιότητα του αρχείου με υπαινιγμούς,  με αστερίσκους και αποσιωπητικά.
Έχω δηλώσει «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» γιατί ο Γιώργος  Τσώνης είναι «ΞΑΣΤΕΡΟΣ»
Δικαιώθηκα από το Πρωτόδικο Δικαστήριο μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας. Δεν αμφισβήτησε ούτε ένας δικαστής την καθαρή νίκη του συνδυασμού μου.
ΌσοΝ αφορά τη Δικογραφία, με αδρές γραμμές για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας από καταγγελία ένα μικρό σχόλιο: Αρκετοί υπήκοοι άλλων κρατών κάτοικοι της περιοχής, δηλώνουν ότι κατέθεσαν τα έγγραφά τους να ψηφίσουν. Κανένα δεν γνωρίζω, κανένας δεν με γνωρίζει ούτε με έχει συναντήσει ούτε συνομιλήσει. Μετά το Δικαστήριο θα τα πω και θα τα γράψω όλα.
Στη ζωή μου σαν άνθρωπος και Δήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης έχω μάθει να ακούω, να διαβάζω να αντιμετωπίζω ακόμη και κακόβουλα, κακόγουστα με ψυχραιμία, αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και σεβασμό προς την κοινωνία των συμπολιτών μου.
 
Θεωρώ αρετή ο Δήμαρχος να «κοκκινίζει», ακόμη όταν έχει δίκιο, γιατί αγωνιά, αγωνίζεται για τους σκοπούς που έταξε και ετάχθη.
Πολύ  επικοινωνιακός ο τίτλος της εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ» στις 8.9.2017, πιασάρικος κατά τον μιντιακό όρο: «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ».
Συμφωνώ, Συμφωνώ, Συμφωνώ μόνο που ο Δήμος, εγώ και οι συνεργάτες μου βρισκόμαστε «ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» αναπτυξιακά, με τη σκέψη και τοΝ προγραμματισμό μας για τον τόπο και τους πολίτες από την πρώτη στιγμή και για πολλά ακόμη χρόνια. 
Δίνουμε και κερδίζουμε μάχες για όλους τους πολίτες, γεωργούς, επιχειρηματίες, νέους, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον τουρισμό, το περιβάλλον  στην Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να κερδίσουμε τελικά τον πόλεμο για την Ευημερία των πολιτών της Μεσσήνης και τα χωριά.
Τα υπόλοιπα που λέγονται, γράφονται και γίνονται είναι μικρά και ασήμαντα  μας λαβώνουν λίγο, αλλά μας δυναμώνουν πολύ-πολύ.
Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι σαν Δήμαρχος παραιτούμαι κάθε προσωπικού δεδομένου,  «ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ». Εγώ και οι συνεργάτες μου  τον πόλεμο της ανάπτυξης θα τον κερδίσουμε για τους πολίτες, με τους πολίτες.
 
Υ.Γ.
Αφήστε τους Έλληνες Δικαστές να ασκήσουν το λειτούργημά τους με γνώση, ευπρέπεια και Δημοκρατία. Δεν επηρεάζονται ούτε από λόγια ούτε γραφές.
  
ΦΙΛΙΚΑ
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
  
Απάντηση «Θ»:
κ. Δήμαρχε, η απάντηση αφορά αποκλειστικά το υστερόγραφο της επιστολής σας. Για τη λέξη «γραφές», το «Θ» πίστευε και πιστεύει, επί 118 χρόνια, ότι ο μοναδικός ρόλος μιας εφημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών, επομένως κυρίαρχα οι «γραφές» και όχι οι αναπαραγωγές, είναι το καθημερινό μέλημα των δημοσιογράφων του «Θ».  
Για δε το ρήμα «επηρεάζονται», το «Θ» πασχίζει καθημερινά για την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών του. Εάν λοιπόν κάποιοι την «ενημέρωση», εκλαμβάνουν ως «επηρεασμό», αυτό ουδόλως μας αφορά. Έχουμε επίσης επίγνωση ότι από τα γραπτά μας πολλοί ενοχλούνται, για εμάς όμως το θέμα είναι η εγκυρότητα και όχι η ενόχληση των πολιτικών εν ευρεία εννοία.
Φιλικά
Με τιμή
Το «Θ»
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις