Απέδρασε τσιγγάνος με τις χειροπέδες στα χέρια και με τη βοήθεια συγγενών του, αφού πρώτα προπηλάκισαν τον δικηγόρο!

Πρώτη Δημοσίευση: 12/09/2017 11:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2017 11:07
Με τις χειροπέδες στα χέρια κατάφερε να ξεφύγει από τους δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, ένας 25χρονος τσιγγάνος, που μόλις είχε διαταχθεί η προφυλάκισή του για σωρεία κλοπών, όταν δέχθηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από 10 περίπου ομοφύλους του.
Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη νωρίς χθες το απόγευμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, μετά την απολογία του 25χρονου στην Ανακρίτρια Καλαμάτας, στην οποία είχε παρουσιασθεί λίγο νωρίτερα με τον δικηγόρο του από την Αθήνα. Λίγο πριν την διαφυγή του, οι συγγενείς του είχαν προπηλακίσει τον δικηγόρο του, τον οποίο κατηγορούσαν ότι είχε υποσχεθεί πως  δεν θα πάει φυλακή.
 
Επίθεση στο δικηγόρο
Ο 25χρονος εμπλέκεται στην υπόθεση σωρείας διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια της Βέργας, που είχε εξιχνιασθεί από την Ασφάλεια Καλαμάτας στα τέλη Ιουλίου. Τότε είχαν συλληφθεί η μητέρα του, ο πατέρας του και ένας αδελφός του, ενώ είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης γι’ αυτόν και έναν συγγενή τους.
Χθες, αργά το μεσημέρι, ο 25χρονος συνοδευόμενος από τον εξ Αθηνών δικηγόρο του, παρουσιάσθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα Καλαμάτας. Ζήτησε μάλιστα να απολογηθεί την ίδια στιγμή. Μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του, καθώς ήταν υπότροπος. Έχει καταδικασθεί αμετάκλητα με ποινές καθείρξεως, ενώ  πέρυσι αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση αυτή εξαγρίωσε τον 25χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε όταν είδε τους δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας να καταφτάνουν στο Δικαστικό Μέγαρο για να τον πάρουν και να του φορούν χειροπέδες. Καταφέρθηκε δε κατά του δικηγόρου, καθώς τον θεώρησε υπαίτιο.
 
Τους χτύπησαν
Οι αστυνομικοί, επιχείρησαν να τον οδηγήσουν στο περιπολικό που είχαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, χρησιμοποιώντας την έξοδο από το υπόγειο γκαράζ του Μεγάρου. Τότε εμφανίσθηκαν ξαφνικά 8 τσιγγάνοι, οι οποίοι προπηλάκισαν το δικηγόρο και επάνω στη φασαρία, ο  25χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς άρχισε να τρέχει προς την οδό Μακεδονίας, φορώντας ακόμα τις χειροπέδες.
Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν, κατάφεραν να τον σταματήσουν, όμως ταυτόχρονα δέχθηκαν επίθεση από τους τσιγγάνους, οι οποίοι τους κατάφεραν χτυπήματα. Έτσι, κατάφεραν να διαφύγουν όλοι μαζί, χωρίς να μπορέσουν οι αστυνομικοί να συλλάβουν κανένα. Στους αστυνομικούς και το  δικηγόρο  παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο για εκδορές που είχαν υποστεί.
Στην περιοχή έσπευσε άμεσα η Ομάδα ΔΙΑΣ που ξεκίνησε αναζητήσεις στη γύρω περιοχή, ενώ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στις περιοχές που διέμενε αυτός και η οικογένειά του, σε Πλατύ και Αριοχώρι.
Β.Β.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις