Απίστευτη περιπέτεια μικρών μαθητών στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Πρώτη Δημοσίευση: 04/05/2018 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/05/2018 11:43
Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη προχθές με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, το οποίο έχει αναλάβει τη μεταφορά τους από και προς τη Στούπα.
Ειδικότερα, για άγνωστους λόγους, (σ.σ. ίσως λόγω μηχανικής βλάβης) ο οδηγός κατέβασε τα παιδιά στην Καρδαμύλη, χωρίς όμως να ειδοποιήσει για την αλλαγή αυτή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός μεταξύ των γονέων που τα περίμεναν στο σπίτι. Άλλωστε, αυτό προβλέπει και η σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί.
Κάποια στιγμή οι μικροί μαθητές, οι οποίοι κουράστηκαν να περιμένουν στο δρόμο, άρχιζαν να περιφέρονται στην περιοχή, για να καταλήξουν μακριά από το σημείο που είχαν αποβιβαστεί. Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, οι γονείς των μαθητών ανησύχησαν από την καθυστέρηση και προσπαθούσαν μεταξύ τους να μάθουν τι έχει συμβεί, καθώς δεν είχαν τρόπο επικοινωνίας με τα παιδιά τους (κινητά)
Αρκετοί γονείς επικοινώνησαν με το "Θάρρος" και, σύμφωνα με όσα μας είπαν, τα παιδιά, όχι μόνο πηγαίνουν σπίτι τους χωρίς συνοδό, αλλά κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους το λεωφορείο κάνει συχνά στάσεις, επιτρέποντας την παρουσία μεγαλύτερων πολιτών!
Πολύ φυσικά, οι γονείς αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό να συμβαίνουν όλα αυτά, από τη στιγμή που κανείς δε γνωρίζει ποιοι συνεπιβάτες των παιδιών είναι άνθρωποι και όχι… κάθε καρυδιάς καρύδι, κάτι που βάζει σε δοκιμασία, τουλάχιστον, τον ψυχισμό των παιδιών. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια σε έλεγχο της Αστυνομίας για δύο ύποπτους αλλοδαπούς, τα παιδιά αντίκρισαν αστυνομικούς με όπλα! Και όχι μόνο αυτό. Στα λεωφορεία της γραμμής δεν υπάρχουν ζώνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα τα παιδιά- που, όπως είναι φυσικό, στην ηλικία τους δεν μπορούν να κάθονται ακούνητα- να κινδυνεύουν από το οποιοδήποτε απότομο φρενάρισμα.
Από την πλευρά τους, οι γονείς έχουν επανειλημμένα καταγγείλει το γεγονός τόσο στο Δήμο Δυτικής Μάνης όσο και στο σχολικό συγκρότημα, αλλά και σε όποιον είναι αρμόδιος για το θέμα της μεταφοράς των μικρών μαθητών, χωρίς να έχουν πάρει, φυσικά, καμία απάντηση.
Μπροστά στην κατάσταση που φαίνεται να παγιώνεται αποφάσισαν, χθες, να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία στην Εισαγγελία Καλαμάτας.
Μπορεί το συγκεκριμένο περιστατικό να είχε αίσιο τέλος, αλλά αυτό δε λύνει το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει, αφού μικρά παιδιά αφέθηκαν χωρίς επιτήρηση. Προφανώς, όσοι έχουν ευθύνη για την υλοποίηση του έργου της μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις.
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Σχόλια

Καλο ειναι οταν κανουμε ρεπορταζ να γινεται ολοκληρωμενο. Να γνωριζουμε τα γεγονοτα και κυριως την νομοθεσια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις