Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς στα νοσοκομεία του νομού

Πρώτη Δημοσίευση: 21/11/2012 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/11/2012 18:26

Διαμαρτυρία για απλήρωτους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, λάβαμε προχθές. Σύμφωνα με αυτή, κοντεύουν να συμπληρωθούν τρεις μήνες που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», που υλοποιεί το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, Γιώργος Καραμπάτος, μας είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για τον Οκτώβριο, ενώ υπάρχει και ένα υπόλοιπο των 25 ευρώ από τον Σεπτέμβρη.

Ο κ. Καραμπάτος σημείωσε ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με την εκταμίευση των χρημάτων από το ΕΣΠΑ. Χαρακτήρισε το ζήτημα πολιτικό και κάλεσε τους Δήμους, τους βουλευτές, την Περιφέρεια και το Γραφείο του Πρωθυπουργού να επέμβουν, ώστε να δοθεί λύση.
Όπως ανάφερε, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, η εκταμίευση πρέπει να γίνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης και στη συνέχεια να δοθούν τα χρήματα στο Υπουργείο Εργασίας. «Εμείς από τη μεριά μας έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα χαρτιά και έχουμε ολοκληρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες. Το μόνο που μένει είναι να δοθούν τα χρήματα».
Στις αρχές Νοέμβρη, ο κ. Καραμπάτος είχε επισημάνει το ζήτημα και είχε στείλει γι’ αυτό το λόγο επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά, τους βουλευτές και δημάρχους της Μεσσηνίας (με κοινοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού).
Μ.Ν.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις