Απλήρωτοι 6 μήνες όσοι δουλεύουν με stage στο Δήμο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 21/06/2013 10:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2013 10:21

Όπως έγινε γνωστό, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου οκτώ (8) εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας οι οποίοι τελούσαν υπό το καθεστώς stage από το 2007 και από το 2010 μέχρι σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται με οριστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, είναι απλήρωτοι.
Αυτό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, συμβαίνει διότι ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Καλαμάτας, Σταύρος Κωνσταντινίδης, αιφνιδιαστικά και αναίτια διέκοψε τη μισθοδοσία των παραπάνω υπαλλήλων, επικαλούμενος παραίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, κάτι που δεν ισχύει, όμως, διότι σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, οι εργαζόμενοι καλύπτονται νομικά.
Συνεπώς, ισχύουν τα ασφαλιστικά μέτρα και δεν έχει γίνει ανάκλησή τους. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται κανονικά σαν μόνιμοι υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του Δήμου Καλαμάτας και η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους δημιουργεί για τους ίδιους, όπως είναι φυσικό, σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.
Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με ανακοίνωση που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα, απευθυνόμενοι στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ρωτούν: Πού στηρίζεται νομικά η απόφασή του περί με πληρωμής τους; Τελικά, είναι ή όχι νομικά καλυμμένοι οι εργαζόμενοι; Θεωρεί ότι η απόφασή του είναι σωστή απέναντι σε ανθρώπους που πληρώνονται 500 ευρώ και οι οποίοι έχουν κάθε νομική κάλυψη; Γιατί ενώ ο Δήμος Καλαμάτας δέχεται να πληρώσει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αποδεχόμενος τις υπηρεσίες τους, αυτός αρνείται να προχωρήσει η διαδικασία;
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις