Αποδοχή του 1εκ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από το «Ζορμπά» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 12/02/2019 11:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/02/2019 11:06
Αιχμές Αθανασόπουλου για
προεκλογικό κυβερνητικό «πυροτέχνημα»
 
 
Με ένα και μοναδικό θέμα την αποδοχή χρηματοδότησης, ύψους 1 εκ. ευρώ, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η 4η, έκτακτη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Κοτταρίδης, τα χρήματα δίνονται για αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των «συνοδών» τους υδραυλικών έργων, οι οποίες σημειώθηκαν κατά τη «θεομηνία» του «Ζορμπά» που έπληξε το Δήμο Μεσσήνης στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, επισήμανε ότι στον προϋπολογισμό του πρώτου τριμήνου για το 2019 του υπουργείου δεν έχει προβλεφθεί το συγκεκριμένο ποσό, έτσι ουσιαστικά «αυτοακυρώνονται» και τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ότι τα έργα αποκατάστασης θα υλοποιηθούν άμεσα. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία του, μήπως πρόκειται για κυβερνητικό προεκλογικό «πυροτέχνημα».
Παράλληλα, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή την αναλυτική παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στα οποία προτίθεται να προχωρήσει όταν έρθει αυτή η χρηματοδότηση. Απαντώντας στον κ. Αθανασόπουλο, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Γεωργία Παναγοπούλου, σημείωσε ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη για το Δήμο Μεσσήνης, κάτι που πιστοποιήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Τσώνη με το γ.γ. του υπουργείου, τον κ. Κορκόλη, και είναι συνήθης πρακτική που ακολουθείται να εγγραφεί στον προϋπολογισμό στο 2ο τρίμηνο του 2019.
Επίσης, απαντώντας στο δεύτερο αίτημα του κ. Αθανασόπουλου, τόνισε ότι πάγια πρακτική της Δημοτικής Αρχής είναι να έρχονται αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, όπως έγινε πρόσφατα και με την χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, δεσμευόμενη ότι αυτό θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση, όπως ούτως ή άλλως θα γινόταν και όχι επειδή το ζήτησε ο κ. Αθανασόπουλος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της χρηματοδότησης από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις