Αποκατάσταση των επαγγελματιών της Κολοκοτρώνη ζητά ο Θ. Μπρεδήμας

Πρώτη Δημοσίευση: 11/05/2013 23:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/05/2013 23:31

Κατάθεση σχετικού αιτήματος στο υπουργείο Ανάπτυξης υποσχέθηκε ο δήμαρχος
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Η έκρηξη το πρωινό του Μεγάλου Σαββάτου στην οδό Κολοκοτρώνη από διαρροή προπανίου προκάλεσε, ως γνωστόν, ζημιές σε είκοσι ένα (21) καταστήματα της περιοχής. Τα τρία (3) από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τα υπόλοιπα υπέστησαν ελαφρότερες ζημιές.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το παραπάνω θέμα τέθηκε προς συζήτηση μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρου Μπρεδήμα.
Όπως σημείωσε, η συμβολή του Δήμου Καλαμάτας από τα πρώτα λεπτά του ατυχούς γεγονότος υπήρξε σημαντική, αφού βοήθησε να απομακρυνθούν μπάζα και αντικείμενα.
«Το θέμα είναι, όμως, ότι ένας αριθμός επαγγελματιών επλήγη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά. Εκτός, λοιπόν, από την παραπάνω βοήθεια, θεωρούμε σκόπιμο η Δημοτική Αρχή να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την οικονομική ενίσχυση των συγκεκριμένων επαγγελματιών. Μάλιστα, σχετικά αιτήματα έχουν ήδη διατυπωθεί από τους πληγέντες», τόνισε ο κ. Μπρεδήμας.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας εξήρε τους ανθρώπους του Δήμου Καλαμάτας που εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή για τον καθαρισμό της οδού και σχολίασε ότι ευτυχής συγκυρία απέτρεψε θύματα. «Η αλήθεια είναι ότι με δεδομένο το οικονομικό κλίμα το συγκεκριμένο γεγονός ήταν ένα επιπλέον χτύπημα στους επαγγελματίες της περιοχής. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στη διατύπωση αιτήματος προς το υπουργείο Ανάπτυξης για οικονομική αποζημίωση των πληγέντων». Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις