Απολογισμός Α. Γκούνη για το ΚΕΚ Π.Ε Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 31/08/2019 09:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/08/2019 09:59
Φόβοι πως ο Π. Νίκας θα υποβαθμίσει το Κέντρο 
Στο δικό του απολογισμό προχώρησε χθες και ο περιφερειακός σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Απόστολος Γκούνης. Αυτό που ξεκαθάρισε είναι θα κάνει τα πάντα για να μην υποβαθμιστεί, κάτι που, όπως είπε, φοβάται, διότι ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει σταθεί στο παρελθόν απέναντι στο ΚΕΚ. 
Ο κ. Γκούνης ανέφερε, λοιπόν, ότι όταν ανέλαβε τις τύχες του ΚΕΚ, κύριο μέλημα ήταν να το αναπτύξει και να του προσδώσει εξωστρέφεια. Από τότε που ανέλαβε υλοποίησε διάφορες δράσεις, με κυριότερη εκείνη της
αναβάθμισης εξοπλιστικά, αλλά και σε επίπεδο λογισμικών, του Κέντρου και έτσι το ΚΕΚ έφτασε στο σημείο να μπορεί να εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου σε όλη τη Μεσσηνία και να αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο δια βίου μάθησης της Πελοποννήσου.
Όσο για τη διαχείριση, είπε ότι έγινε επέκταση όλων των τμημάτων σε όλο το νομό και με αυτόν τον τρόπο δόθηκε ζωή είτε σε πολιτιστικούς συλλόγους είτε στις τοπικές κοινότητες.
Για φέτος, δε, όπως είχε πει, υπήρχε η σκέψη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, μιας και η απήχηση από τον κόσμο ήταν μεγάλη.
Κατά τη γνώμη του, η νέα Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να δώσει βάρος στο ΚΕΚ και να
λειτουργήσει αντίστοιχα και στους υπόλοιπους νομούς. Αν και, όπως τόνισε, τα δείγματα μέχρι τώρα από τον Παναγιώτη Νίκα είναι ότι «δεν υπήρχαν πλαίσια συνεργασίας», μιας και- όπως είπε ο κ. Γκούνης- η Δημοτική Αρχή θεωρούσε ότι το ΚΕΚ λειτουργούσε ανταγωνιστικά στη «Φάρις», η οποία, πρόσθεσε, είναι
κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό εξέφρασε φόβους ότι η δομή μπορεί να απαξιωθεί, με τον ίδιο μάλιστα να δηλώνει ότι θα τον βρουν απέναντι.
Σύμφωνα ακόμη με τον κ. Γκούνη, δεν είναι ένας άνθρωπος του χώρου της εκπαίδευσης, αλλά όταν του δόθηκε από τον Πέτρο Τατούλη η αρμοδιότητα του ΚΕΚ, προσπάθησε να βάλει το λιθαράκι του και κατάλαβε ότι «η λαϊκή
επιμόρφωση είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Ένας κόσμος που προσφέρει σε αρκετούς ανθρώπους επιμόρφωση που δε θα μπορούσαν να έχουν σε άλλη δομή». Μάλιστα, συνάντησε ανθρώπους που μετά το ΚΕΚ είχαν επαγγελματική αποκατάσταση.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξουν διαρροές περιφερειακών συμβούλων από την παράταξη Τατούλη, απάντησε ότι ο ίδιος δε θεωρεί ότι υπάρχουν κάποιοι που θα φύγουν, μιας και όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι είναι μια καλή ομάδα.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις