Αποστολή διάσωσης στη Βελίκα και την γιορτινή ημέρα του Penny Marathon…

Πρώτη Δημοσίευση: 23/07/2019 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/07/2019 09:33
Περίπου 50 μικροί και μεγάλοι ερασιτέχνες αθλητές ανταποκρίθηκαν την περασμένη Κυριακή 21 Ιουλίου στο αγωνιστικό μέρος του Penny Marathon Καλαμάτας-Μεσσήνης, τρέχοντας ή κάνοντας ποδήλατο στη μια από τις τρεις διαδρομές, των 42, των 12 ή 3 χλμ., δεκάδες φιλόζωοι συμμετείχαν στο μπητς πάρτι που ακολούθησε στην Μπούκα, πολυάριθμοι χορηγοί στήριξαν την διοργάνωση που έφερε με επιτυχία εις πέρας ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, αλλά η «μάχη» για την φροντίδα των αδέσποτων και απώτερα για την εξάλειψη του φαινομένου δεν μπορεί να κερδηθεί αν δεν βοηθήσουμε όλοι!
Κόντρα σε πολλά άλλα δυσοίωνα δεδομένα, ένα ενθαρρυντικό «σημάδι» είναι η αύξηση το τελευταίο διάστημα των υιοθεσιών, κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ευαισθητοποιείται. Την ίδια θετική πλευρά, μέσα στην τραγικότητά του, έχει και το περιστατικό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού, αφήνοντας το χώρο της γιορτής και ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αγωνιώδες τηλεφώνημα μιας κυρίας από την παραλία της Βελίκας.
Το βάρος έπεσε για μια ακόμη φορά στον Πάτρικ, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή, συνοδευόμενος από δύο φίλους του ΦΟΚ, τον Τζάστιν και τον Τιμ, που έχουν έρθει με τους δικούς τους από την Αγγλία.
Η εικόνα ενός σκελετωμένου, αλλά πανέμορφου αγαθού γίγαντα, με ένα από τα πίσω πόδια απογυμνωμένο από τρίχωμα, πληγιασμένο, πρησμένο και δύσοσμο από την μόλυνση ράγισε τις καρδιές όλων. Παρά τον πόνο και την θέση πλήρους αδυναμίας εμπιστεύτηκε απόλυτα τον Πάτρικ που τον έβγαλε κάτω από μια καρότσα όπου είχε βρει καταφύγιο ή όποιον άλλο τον πλησίαζε. Ο Πάτρικ ανέβασε το άτυχο ζώο στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και στριμώχτηκε δίπλα του, παρά την αφόρητη δυσοσμία. Η οικογένεια που είχε «εκπέμψει sos» δεν σταματούσε να τον ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση και μάλιστα κυριακάτικα που έδινε μια ελπίδα επιβίωσης σε ένα αθώο πλάσμα. Ο Πάτρικ όμως είχε κι άλλα να δώσει, αφοπλίζοντας τους πάντες γύρω του, λέγοντας «εμείς ευχαριστούμε που μας καλέσατε. Άλλοι το πιθανότερο ήταν να αδιαφορούσαν, ίσως του έδιναν και μια κλωτσιά»…
Η αλυσίδα σωτηρίας έβαλε στο παιχνίδι και την κτηνίατρο, Χριστίνα Καντζιλιέρη, η οποία παραβρισκόταν στην γιορτή του Penny Marathon στην Μπούκα. Εκεί, έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τον σκύλο από την Βελίκα και λίγη ώρα μετά ανέλαβε αγόγγυστα και αφιλοκερδώς, όπως πάντα, τις ιατρικές πράξεις που απαιτούνταν. Η χθεσινή λεπτομερέστερη επανεξέταση, δυστυχώς επιβεβαίωσε ότι οι πιθανότητες να σωθεί το πόδι είναι πολύ μικρές . Μέσα στην δυσάρεστη αυτή προοπτική, υπάρχει η μεγάλη αγκαλιά του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, ο οποίος χάρις στην πρόεδρό του, Κατερίνα Πεζώνη και τα άλλα ενεργά μέλη του, απαλύνουν τον πόνο και την δυστυχία εκατοντάδων αδέσποτων σε όλη τη Μεσσηνία.
Δεν μπορούν να κάνουν όλα μόνοι τους. Οφείλουμε ως πολίτες να είμαστε υπεύθυνοι, ευαισθητοποιημένοι και ενεργητικά δραστήριοι απέναντι και σε αυτά τα πλάσματα που ζουν γύρω μας και έχουν τα ίδια δικαιώματα ζωής με εμάς.
Οφείλουν όμως και οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, η κεντρική πολιτεία να μεριμνήσουν ουσιαστικά, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις που γνωρίζουν το πρόβλημα από μέσα και ήδη είναι στη «μάχη». Αφιλοκερδώς. Με μόνη ανταμοιβή για τους εθελοντές αυτή την ανακούφιση των συμπολιτών μας, με τους οποίους μοιράζονται την ίδια «αδυναμία» να μην μπορούν να «κλείσουν τα μάτια» σε ένα ζώο που υποφέρει και την ευγνωμοσύνη των ίδιων των ταλαιπωρημένων πλασμάτων που ξαναβρίσκουν την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους στον κόσμο μας...
Χ.Ε.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις