Αποφασίζει αύριο η ΕΠΟ για την άνοδο Καλαμάτας ή Νέστου στην Football League

Πρώτη Δημοσίευση: 11/08/2019 09:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/08/2019 10:33
Μεγάλη αγωνία υπάρχει στις τάξεις της Καλαμάτας για την απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με το ποιες ομάδες της Γ’ Εθνικής θα καλύψουν τις δύο θέσεις στην Football League που προέκυψαν από τις παραιτήσεις του Ηρακλή και του Κρόνου Αργυράδων.
Σύμφωνα με χθεσινά ρεπορτάζ των γνωστών σάιτ sportday και novasport:
«Η διοργανώτρια αρχή (Football League) απέστειλε έγγραφο στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ρωτώντας να λάβει μία οριστική απάντηση για τις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο ανόδου στην 3η τη τάξη κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA η ξεκάθαρη απάντηση ήταν ότι ανεβαίνουν η Νίκη Βόλου και ο Νέστος Χρυσούπολης.
Αυτό προκύπτει βάσει της ειδικής βαθμολογίας που υπάρχει, σύμφωνα με το άρθρο  20 παρ.16 του ΚΑΠ, όσο και με τα κριτήρια ισοβαθμίας της UEFA  για τα διεξαγόμενα με ομίλους πρωταθλήματα».
Ωστόσο, η πλευρά της Καλαμάτας υποστηρίζει ότι στην ειδική αυτή κατάταξη πρέπει να προσμετρηθούν και τα μπαράζ. Οι επίσημες ανακοινώσεις που αναμένονται σήμερα από την ΕΠΟ είναι αυτές που θα ξεκαθαρίσουν οριστικά το θέμα. Επιπλέον, στην απευκταία περίπτωση που η απόφαση είναι σε βάρος της Καλαμάτας, υπάρχει ακόμα ελπίδα ανόδου γι’ αυτήν καθώς είναι πιθανή η περίπτωση η ομάδα της Καβάλας να δηλώσει αδυναμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της παραπάνω κατηγορίας.
 
Ανακοίνωση της Καλαμάτας για τη συνάντηση Πρασσά-Αυγενάκη 
Η προχθεσινή επιστολή του προέδρου της Καλαμάτας, Γιώργου Πρασσά, έπιασε τόπο όσον αφορά στην συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη, με τη διοίκηση να ανακοινώνει τα εξής:
Τελικά και οι Μεσσήνιοι πλέον θα πρέπει να αισθάνονται ως ισότιμα μέλη της Ελλάδας αφού η ευαισθητοποίηση της κρατικής μηχανής ήταν και γρήγορη και άμεση. Τα αντανακλαστικά του υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη λειτούργησαν άμεσα, η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην και η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη δηλαδή επικοινώνησε τηλεφωνικά  με τον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Γιώργο Πρασσά και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.
Το ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκε προέκυψε από λάθος τρίτων και δεν αφορούσε τον ίδιο ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί, εξήγησε στον κ.Πρασσά ότι η Ε.Π.Ο. είναι το αρμόδιο όργανο για την τήρηση της νομιμότητας στον χώρο του ποδοσφαίρου και αυτός θα κάνει ότι είναι αρμοδίως δυνατό και ότι του επιτρέπει η θεσμική του θέση για να εξασφαλίσει αυτή την νομιμότητα.
Θα θέλαμε από την πλευρά μας να αναγνωρίσουμε την καλή διάθεση του υφυπουργού για την όλη παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από την μη ολοκλήρωση του ραντεβού μας και να τον διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε αρωγοί στην τήρηση της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις