Αποχώρησε ο συνδυασμός του ΑΝΤΑΡΣΙΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Πρώτη Δημοσίευση: 06/05/2018 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/05/2018 09:23
Από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενος αποχώρησε την Παρασκευή ο συνδυασμός «Ανταρσία στο Μοριά» για το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Στη συνεδρίαση του ΠεΣυ ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ανταρσίας στο Μοριά», Γιώργος Τζαμουράνης, μαζί με τους Αλεξανδρή Σ., Χρυσαδάκο Στ. και Βασιλακόπουλο Θ., κατέθεσαν πρόταση για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την στήριξη των αγωνιστικών δράσεων για την αποτροπή της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.
 
Αποχώρηση
Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, η πρόταση αυτή αντί να υιοθετηθεί και να γίνει οργανωμένη συζήτηση στο συμβούλιο μετατράπηκε σε ένα μονόλογο του Περιφερειάρχη, τον οποίο χαρακτηρίζουν φανατικό υποστηρικτή των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ.
Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
Ο κ. Τατούλης για δημαγωγικούς λόγους τάχθηκε στα λόγια υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Οι παρόντες εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν νωρίτερα καταγγείλει την απουσία του από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.  Στην συνέχεια με αντιδημοκρατικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. κ. Στρατηγάκος, για άλλη μια φορά, δεν έδωσε το λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους, να τοποθετηθούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Έκριναν ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση και να αρκεστούν όλοι στις δηλώσεις συμπάθειας και αγάπης του κ. Περιφερειάρχη προς τους παρόντες συνδικαλιστές, καθώς και ότι θα βγάλει ψήφισμα, η πλειοψηφία φυσικά, που θα τους καλύπτει όλους. Πιστεύουμε ότι η όλη μεθόδευση έγινε για να μην ακουστούν οι φωνές της αντιπολίτευσης, η δική μας και άλλες, που θα αποκάλυπταν την υποκρισία του κ. Τατούλη που από την μιά μεριά χτυπάει στην πλάτη τους εργαζόμενους και από την άλλη υπερθεματίζει και υλοποιεί ιδιωτικοποιήσεις. Που αντιτίθεται στη πώληση των λιγνιτικών μονάδων αλλά στηρίζει φανατικά και διαχρονικά τις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλουν το ξεπούλημα. Ο λαϊκισμός στο απόγειο του!
Αντιδρώντας στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κ. Τατούλη και Στρατηγάκου, αποχωρήσαμε από την συζήτηση-μονόλογο Τατούλη. Το ίδιο έπραξαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι και παρατάξεις».
 
Κάλεσμα
Στο τέλος της ανακοίνωσής του οι περιφερειακός συνδυασμός καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τον λαό γενικότερα, «να αγωνιστεί για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που η κυβέρνηση νομοθέτησε. Να πάρει την υπόθεση του αγώνα αυτού στα χέρια του και να μην την αναθέσει σε αυτούς (κόμματα, τοπικούς παράγοντες, θεσμούς)  που είναι υπέρ της Ε.Ε. και του κεφαλαίου που επιβάλλουν αυτά τα μέτρα. Να διεκδικήσουν μια ΔΕΗ αποκλειστικά δημόσια, με εργατικό λαϊκό έλεγχο, που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις