Από αύριο σε αύριο το νέο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

Πρώτη Δημοσίευση: 13/03/2018 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2018 08:02
Για σήμερα Τρίτη, 13 Μαρτίου, μετατίθεται τελικά η ενεργοποίηση του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
Το σήριαλ άρχισε την περασμένη Πέμπτη, οπότε θα ξεκινούσε η λειτουργία της πλατφόρμας του προγράμματος.
Όμως, την Παρασκευή, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα άνοιγε χθες Δευτέρα, καθώς έπρεπε οι πολίτες να... εξοικειωθούν με το νέο σύστημα.
Η ενημέρωση που είχαν οι μηχανικοί ήταν ότι τελικά η πλατφόρμα θα άνοιγε μετά τις 12.00 το μεσημέρι, αλλά ακόμη βρίσκεται εκτός λειτουργίας.
Στελέχη του ΥΠΕΝ υποστηρίζουν ότι προέκυψαν τεχνικά προβλήματα και ζητήματα με τη συμβατότητα των πληροφοριακών συστημάτων ασφαλείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.
Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) Τρίτη, στις 8.00 π.μ.».
Σε κάθε περίπτωση, οι μηχανικοί εκπέμπουν σήμα κινδύνου για το σύστημα, καθώς με την έναρξη λειτουργίας του αναμένεται μαζική είσοδος όσων ενδιαφέρονται να υπαχθούν στο νέο πρόγραμμα. Κι αυτό, διότι ο προϋπολογισμός του είναι μικρός (292 εκατ. δημόσιοι πόροι και 208 εκατ. συμμετοχή τραπεζών και ιδιωτών) και θα τηρηθεί... σειρά προτεραιότητας.
Οι μηχανικοί είχαν αποστείλει σχετική επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΝ, Γεώργιο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, στην οποία-μεταξύ άλλων-πρότειναν να δοθεί σταδιακή πρόσβαση στο σύστημα ανά Περιφέρεια, με διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης, ώστε να μην επιβαρυνθεί με την είσοδο μεγάλου αριθμό χρηστών την ίδια χρονική στιγμή.
Έτσι, σήμερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.exoikonomisi.ypen.gr είναι διαθέσιμα μόνο τα παραρτήματα και τα έντυπα για την υποβολή των αιτήσεων και ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης όσων ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις