Από την Ελλάδα με αποστολέα τον “Κικίλια” το τρομο-δέμα στο Παρίσι

Πρώτη Δημοσίευση: 16/03/2017 19:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/03/2017 19:46
«Το δέμα που πήγε στο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας, περίπου 31 γραμμάρια», αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας, λέγοντας ότι θα είχε δυσάρεστες συνέπειες αν υπήρχε έκρηξη στο αεροπλάνο ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την διαδρομή του δέματος από την Ελλάδα μέχρι το Βερολίνο και πώς «πέρασε» από όλα τα στάδια ελέγχου.
Σε ότι αφορά την έκρηξη δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο κ. Τόσκας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου  είπε ότι «επίσης περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας και όπως μας ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές, είχε σταλεί και αυτό από την Ελλάδα».
Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «το τρομο-δέμα που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ έφερε ως όνομα αποστολέα αυτό του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ενημέρωσα αργά το απόγευμα».
«Δεν ήταν ευχάριστο ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από την χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τόσκας, εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νέο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να την θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».
Ερωτηθείς για την αστυνόμευση, την εγκληματικότητα και τους «μπαχαλάκηδες», ο κ. Τόσκας είπε, απαντώντας στην ΝΔ και τα άλλα κόμματα ότι «πέρα από τις φιλολογικές αντεγκλήσεις σε φιλολογικό επίπεδο, η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλογιστεί ποια κυβέρνηση συνέλαβε την Ρούπα, ποια κυβέρνηση χτύπησε την τρομοκρατία, ποιοι έκαναν επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αττική και ποιος μπορεί πραγματικά να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα».
Σε ότι αφορά την κριτική που του ασκήθηκε ακόμη και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις πρόσφατες εκκενώσεις των κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, ο Νίκος Τόσκας επεσήμανε «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα κόμμα, όμως ο Υπουργός παίρνει εντολή από τον Πρωθυπουργό. Η κυρίαρχη άποψη είναι αυτή που οδήγησε στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων».
ant1news.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις