Από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 20/11/2019 08:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/11/2019 08:53
Χρήσιμη για συμπεράσματα η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. 
 
Η δημοτική ομάδα του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου βρίσκεται ακόμα… στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και οι δημοτικοί της σύμβουλοι προσπαθούν να "απολαύσουν" το τίμημα της εξουσίας. Καμία συνοχή. Όταν, για παράδειγμα, στην προχθεσινή συνεδρίαση θα συζητούνταν και πάλι η κατασκευή του "Ανοικτού Θεάτρου", θέμα το οποίο είχε καταψηφιστεί 15 ημέρες νωρίτερα, ο… παιδονόμος  της δημοτικής ομάδας έπρεπε να έχει όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας παρόντες. 
 
Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να ήταν η χειρότερη στη θητεία των δημοτικών συμβούλων Στάθη Σταματόπουλου (σ.σ. ο οποίος εκτελούσε χρέη προέδρου της συνεδρίασης, απόντος του Δημ. Πολίτη), Κ. Τσαπόγα, γραμματέα της συνεδρίασης και Χρήστου Αλεξανδρόπουλου, δημοτικού υπαλλήλου, προϊσταμένου του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Συλλογικών Οργάνων και Νομικών Προσώπων.    
 
Δεν είναι δυνατόν να παραδέχονται ότι έγινε λάθος στην καταμέτρηση της ψηφοφορίας για το θέμα του Ανοικτού Θεάτρου και, από την άλλη, να δέχονται το οριακό αποτέλεσμα υπέρ της πλειοψηφίας (16-15). Ίσως να είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου που συνέβη κάτι τέτοιο. Το λάθος να θέλουν να διορθωθεί με ένα άλλο λάθος. 
 
Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ήταν κατηγορηματικός στο θέμα των προσφύγων και πιθανή μετακίνηση ενός αριθμού στα όρια του Δήμου Καλαμάτας. Δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους του στρατοπέδου. Κανείς υπεύθυνος δεν τον έχει ενημερώσει μέχρι σήμερα.  
 
Πάντως, απέφυγε να σχολιάσει το ψήφισμα της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και τα όσα υποστήριξε αυτό, όταν ρωτήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Τάσο Νιάρχο. Κι αυτό κάτι μπορεί να δείχνει… 
 
Καίριες οι παρεμβάσεις της δημοτικής συμβούλου (Καλαμάτα Ξεκινάμε)  Ελένης Γκλεγκλέ, διευθύντριας του ΓΕΛ Θουρίας και του επικεφαλής του "Ανοικτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες", Μανώλη Μάκαρη. Απέσπασαν κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις από το δήμαρχο για άμεσες παρεμβάσεις τόσο στο σχολικό συγκρότημα όσο και για τα προβλήματα με τη λιθοδομή στο δρόμο προς την Άνω Βέργα.  
 
Ο δημοτικός σύμβουλος («Καλαμάτα Ξεκινάμε») Λεωνίδας Λιάππας ρώτησε για το γήπεδο Θουρίας. Σύμφωνα με όσα είπε, ο αθλητικός χώρος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Αντί να είναι ένας χώρος ζωντανός, όπου θα αθλούνται οι δημότες της Θουρίας και της ευρύτερης περιοχής, έχει καταντήσει να είναι γεμάτος από πουρνάρια και βάτα. 
Το θέαμα είναι απογοητευτικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι για το γήπεδο αυτό ο Δήμος έχει δαπανήσει 80 χιλιάδες ευρώ, καθώς και για την κατασκευή βοηθητικού χώρου για προπόνηση, βάσει της σύμβασης που υπέγραψε με την κατασκευάστρια εταιρεία στις 8 Αυγούστου 2014. 
Όπως είναι φυσικό, οι διαβεβαιώσεις που πήρε είναι ότι οσονούπω θα δοθεί στους δημότες… 
Α.Π. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις