Αρνητικό το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών από τα Καλλιανέικα

Πρώτη Δημοσίευση: 31/01/2019 19:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/01/2019 19:08
Σε αδιέξοδο βρίσκεται πλέον η οικογένεια στον οικισμό Καλλιανέικα Δολών με τους δύο μαθητές, καθώς οι φορείς δηλώνουν αδυναμία να δώσουν λύση στη μεταφορά τους στο σχολείο τους στην Καλαμάτα.
Η συνεχόμενη κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή από τις γιορτές έχει αναγκάσει τους δύο μαθητές να χάσουν πολλά μαθήματα, καθώς δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους, έχοντας μάλιστα σημειώσει ήδη μεγάλο αριθμό απουσιών.
Μέσα σε όλες τις αρνητικές εξελίξεις, και επίσημα, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ απάντησε πως δεν μπορεί να πάει λεωφορείο στην περιοχή.
 
Άκαρπες προσπάθειες
Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχει την αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών, να μισθώσει ταξί, μέσω διαγωνισμού ή ανάθεσης, μέχρι στιγμής δεν είχε αποδώσει καρπούς για τη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί, ενώ στην ιστορία έχει εμπλακεί και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο επίσης δεν έχει δώσει καμία λύση.
Μέσα σε όλα προχθές κοινοποιήθηκε και η επίσημη αρνητική απάντηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να επεκτείνει το τακτικό δρομολόγιο που εκτελεί Καλαμάτα – Ακρογιάλι – Κιτριές μέχρι τον οικισμό στα Καλλιανέικα.
 
Αρνητική απάντηση
Στην απάντησή του το ΚΤΕΛ σημειώνει ότι το πρωινό και το μεσημεριανό, καθημερινά, δρομολόγιό του προ τη συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να επεκταθεί μέχρι τον οικισμό Καλλιανέικα, επικαλούμενο βατότητα του δρόμου, καθώς δεν μπορεί να πάει εκεί μεγάλο λεωφορείο 50 θέσεων.
Επίσης, διευκρινίζει ότι ο προγραμματισμός των δρομολογίων της εταιρείας δεν επιτρέπει τη δρομολόγηση εκεί μικρότερου λεωφορείου, γιατί η εταιρεία έχει περιορισμένο αριθμό τέτοιων οχημάτων και όλα είναι προγραμματισμένα σε δρομολόγια σε άλλες περιοχές του νομού.
Έτσι, εν έτει 2019 δύο μαθητές της Μεσσηνίας έχουν καταδικασθεί από την Πολιτεία και τους φορείς να μένουν στο σπίτι τους και όχι στις τάξεις των σχολείων τους και να χάνουν τα μαθήματά τους, με το ένα παιδί μάλιστα να βρίσκεται στη Γ’ Λυκείου και να πρέπει να ετοιμασθεί για τις πανελλήνιες.
Κι όλα αυτά, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα!

Της Βίκυς ΒετουλάκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις