Αρχίζουν αύριο στη Μεσσηνία οι εξετάσεις για νέους οδηγούς

Πρώτη Δημοσίευση: 12/02/2019 19:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/02/2019 19:35
Συνεχίζεται η αποχή για εξετάσεις ηλικιωμένων οδηγών
 
 
Κανονικά θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις νέων οδηγών στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας από αύριο, καθώς όλα οδεύουν προς διακοπή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων αποχών, διότι πλέον το νομοσχέδιο που αφορά στην αποζημίωση των εξεταστών έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εξεταστές κήρυτταν επαναλαμβανόμενα πενθήμερες αποχές από τον Οκτώβριο μέχρι και  προχθές που κηρύχτηκε – προφανώς η τελευταία – και διαρκεί έως και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Αιτία ήταν ότι από πέρυσι το υπουργείο δεν τους έχει καταβάλει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τη διενέργεια των εξετάσεων.
Λόγω των αποχών εκατοντάδες υποψήφιοι για απόκτηση διπλώματος οδήγησης δεν μπορούσαν να δώσουν εξετάσεις.
 
Αποχή για ηλικιωμένους
Οι εξεταστές στη Μεσσηνία ετοιμάζονται από αύριο να ξεκινήσουν και πάλι τις εξετάσεις κι αυτό σίγουρα θα διαρκέσει έως το τέλος Μαρτίου. Εκτιμάται ότι αυτό το διάστημα θα καλυφθεί πολύ μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων νέων οδηγών.
Η αποχή, πάντως, των εξεταστών δε σταματά για τις εξετάσεις που προβλέπει ο νόμος για ανανέωση του διπλώματος οδήγησης σε άτομα άνω των 74 ετών. Οι εξεταστές συνεχίζουν να αντιδρούν στο ότι οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να δίνουν πρακτική εξέταση με το όχημά τους, στο οποίο θα πρέπει να επιβαίνει ο εξεταστής. Οι υπάλληλοι – εξεταστές των Διευθύνσεων Μεταφοράς θέτουν κυρίως ζητήματα ασφάλειάς τους, στο να βρίσκονται σε ένα όχημα το οποίο δεν είναι εκπαιδευτικό για να φέρει βοηθητικά πηδάλια, ενώ δεν προβλέπεται από πουθενά πώς θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.
 
Από Απρίλη τα νεότερα
Μέχρι τώρα στους ηλικιωμένους που ζητούν ανανέωση του διπλώματός τους, μετά την κατάθεση πλήρους φακέλου με όλα τα δικαιολογητικά και τα παράβολα, δίνεται παράταση με ειδικό σημείωμα. Μετά την τελευταία παράταση που έχει δοθεί, οι πρώτοι ηλικιωμένοι θα πρέπει να δώσουν πρακτικές εξετάσεις από την 1η Απριλίου.
Αν μέχρι τότε, δεν έχει διευθετηθεί ο τρόπος που θα δίνουν εξετάσεις οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τις επισημάνσεις που κάνουν οι εξεταστές, τότε είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν και πάλι αποχή διαμαρτυρόμενοι.
Αυτό που είναι σίγουρο και το δηλώνουν από τώρα οι περισσότεροι εξεταστές, είναι πως δεν πρόκειται να μπουν για εξετάσεις σε ένα όχημα που δεν είναι εκπαιδευτικό και οδηγεί ένας ηλικιωμένος ο οποίος πλέον δεν κατέχει δίπλωμα οδήγησης και, κατά συνέπεια, δεν καλύπτεται από καμία ασφαλιστική εταιρεία.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις