Αρ. Σταθόπουλος: «Αναπόφευκτη η κοινωνική αναταραχή αν προχωρήσει το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη»

Πρώτη Δημοσίευση: 05/12/2015 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2015 18:22
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την κλειστή σύσκεψη για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Οιχαλίας, ο δήμαρχος κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε και στο οξύτατο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επαπειλούμενη εγκατάσταση εργοστασίου στην Καλλιρρόη, «κάτι με το οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι και δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί», όπως δήλωσε. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι χθες που εκδικαζόταν στο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου η απόφαση 309/15 που προσέβαλε νόμιμα ο Δήμος, θα είχε θετικά αποτελέσματα. Γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, επισήμανε ότι κατάσταση θα γίνει αρκετά πιο δύσκολη, με αβέβαιες προεκτάσεις, ενώ η κοινωνική αναταραχή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Από την πλευρά του, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε την περιοχή στοχοποιημένη από το 2004 και ότι η μοναδική λύση που έχει λογική, είναι αυτή της περισυλλογής στην πηγή με μικρές μονάδες, που ελπίζει ότι θα επικρατήσει στο τέλος.
Τέλος, και ο εκπρόσωπος της «Δημοτικής Ένωσης» κ. Κόνιαρης δήλωσε ότι οι κάτοικοι του Δήμου είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα, ώστε να αποτραπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Καλλιρρόη, που θα μετατρέψει την περιοχή σε πηγή μόλυνσης. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις