Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες από τη Μεσσηνία «βροντοφώναξαν» ΟΧΙ στο ειδικό μισθολόγιο

Πρώτη Δημοσίευση: 18/05/2017 11:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 11:20
Στη συγκέντρωση της Αθήνας
 
 
«Όχι στο ειδικό μισθολόγιο και στις απαιτήσεις της τρόικας» είπαν χθες και οι ένστολοι της Μεσσηνίας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση των Ομοσπονδιών τους. Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες από τη Μεσσηνία αναχώρησαν χθες το μεσημέρι από την Καλαμάτα και συμμετείχαν όλοι μαζί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας έστειλε και επιστολή στους βουλευτές Μεσσηνίας, ενημερώνοντας για τα αιτήματά τους και ζητώντας του να μην πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ειδικό μισθολόγιο ή, αν πάει, να το καταψηφίσουν.
 
Επιστολή
Οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας έστειλαν την επιστολή τους στους βουλευτές Γεώργιο Κατρούγκαλο, Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Πέτρο Κωνσταντινέα, Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Κουκούτση.
Σε αυτή αναφέρονται στην ενημέρωση που είχαν από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Τόσκα, για ένα γενικό περίγραμμα του μισθολογίου τους (βασικές αρχές και φιλοσοφία σύνταξης), χωρίς όμως, όπως τονίζουν, αριθμούς και οικονομικές μελέτες. «Μας γνωρίστηκε μόνον η περικοπή συγκεκριμένης αποζημίωσης, που πλήττει όλο το ένστολο προσωπικό και δεν καλύπτεται από καμία “προσωπική διαφορά”, καίτοι οι διατάξεις του N. 4336/2015 όριζαν ότι ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων θα επιφέρει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ ορίζουν ότι σε περίπτωση σύνταξης νέου μισθολογίου, θα πρέπει οι αποδοχές να μην είναι λιγότερες από αυτές του 2012. 
Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, παρότι επανειλημμένως είχαμε ζητήσει σε συναντήσεις, τόσο με το υπουργείο Οικονομικών όσο και με το υπουργείο μας, να μας γνωρίσουν εγκαίρως τα υπό επεξεργασία σχέδια για να καταθέσουμε απόψεις και να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου μας, ουδέποτε μας δόθηκαν, καίτοι εισπράτταμε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού από την πλευρά της κυβέρνησης δε θα υπάρξει αιφνιδιασμός και θα μας δοθεί ο χρόνος για κατάθεση απόψεων και διαβούλευση», σημειώνουν στην επιστολή τους στους βουλευτές.
 
Να καταψηφίσουν
Κάνοντας λόγο στη συνέχεια για εμπαιγμό και έλλειψη βασικών δημοκρατικών αρχών από πλευράς της κυβέρνησης, ζητούν: «Επειδή οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο και συνάμα επικίνδυνο τομέα της Προστασίας και Ασφάλειας του Πολίτη, δεν αποτελούν β΄ και γ’ κατηγορίας πολίτες αυτής της χώρας… Επειδή προκύπτει ξεκάθαρα, από πλευράς συγκεκριμένων υπουργείων, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που συντελέστηκε εις βάρος των σκληρά εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας… Επειδή έχουν δικαίωμα στο διάλογο και στη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων του μισθολογίου τους οι εργαζόμενοι για τους οποίους συντάσσεται, πόσω μάλλον αυτοί που θεσμικά αποτελούν τους εκπροσώπους των και εκλέγονται για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα αυτών, παρακαλούμε όπως, μέσω των ενεργειών σας,  αποφευχθεί η εισαγωγή τροπολογίας που αφορά στο ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων στο σχέδιο νόμου που αφορά στο πρόγραμμα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ή, σε περίπτωση εισαγωγής της, να λάβει χώρα από εσάς κάθε σχετική πρωτοβουλία, με στόχο την άμεση απόσυρσή της ή την καταψήφισή της».
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις